Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία ΛΑΣ για την κατάσταση στο Κοιμητήριο Μυρσινιδίου

Διαμαρτυρία ΛΑΣ για την κατάσταση στο Κοιμητήριο Μυρσινιδίου

164

Την ιδιαίτερη φροντίδα που χρειάζεται ο περιβάλλων χώρος του Δημοτικού Κοιμητηρίου στο Μερσινίδι, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΣ.
Η Δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφέρει ότι υπάρχουν από σκουπίδια, μπάζα, μέχρι σακούλες με κλαδιά δέντρων που κλάδεψαν οι υπηρεσίες του Δήμου και τονίζει ότι «Οι νεκροί μας δεν είναι για τα σκουπίδια».
Παράλληλα προτείνει σειρά μέτρων τόσο για τον καθαρισμό, όσο και για τη φύλαξη της περιοχής.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΣ
Από την τελευταία φορά έχουν γίνει κινήσεις βελτίωσης με την αλλαγή θέσης των κάδων για τα μπάζα, ευκρινείς πινακίδες κ.λπ. Ωστόσο ο χώρος χρειάζεται φροντίδα που απαιτείται από τη φύση του. Επαναλαμβάνουμε, οι νεκροί μας δεν είναι για τα σκουπίδια.
Σακούλες με κάθε  λογής απορρίμματα, πλαστικές συσκευασίες, αδρανή υλικά, προϊόντα  κλαδέματος, μάρμαρα από εκταφές, γυαλιά, ξύλα είναι μερικά μόνο από όσα μπορούν να προκαλέσουν τον επισκέπτη. Το σκηνικό συμπληρώνουν οι πόρτες του νεκροταφείου που δεν ασφαλίζουν και τα λουκέτα που απλά είναι παρόντα για… το θεαθήναι.

Οι πινακίδες του δήμου που εξαντλούν την ισχύ τους σε «αυστηρές» προειδοποιήσεις των ασυνείδητων πως «απαγορεύεται η ρίψη σκουπιδιών και μπάζων», καθώς  και ότι «οι παραβάτες τιμωρούνται» μένουν ανεφάρμοστες, όσο η δημοτική αρχή δεν αποφασίζει να προβεί στον έλεγχο τήρησής τους στον περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος όντως είναι στόχος ασυνείδητων.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το συνεργείο που έκανε τις χορτοκοπές παράτησε τις μεγάλες σακούλες έξω από το νεκροταφείο!!!
Ως Λαϊκή Συσπείρωση, μετά και από την πρόσφατη επίσκεψή μας στο χώρο απαιτούμε:
·         Να γίνει αποκομιδή όλων των μπάζων που απέμειναν γύρω από το νεκροταφείο.
·         Εφόσον δεν τηρούνται οι απαγορευτικές πινακίδες και η δημοτική αρχή αδυνατεί να ελέγξει  την εφαρμογή τους, να γίνει μήνυση κατ’ αγνώστων, εάν τα μπάζα προέρχονται από αγνώστους (μια διερευνητική ματιά στο είδος τους αποδεικνύει και την ταυτότητα των αυτουργών).
·         Τα μαρμάρινα είδη των τάφων να εκποιούνται ή  να απομακρύνονται μετά την ανακομιδή με ευθύνη του δήμου.
·         Να περισυλλέγουν τα σκουπίδια περιμετρικά των τοιχίων του νεκροταφείου.
·         Να επιλαμβάνεται ο φύλακας του χώρου στο ωράριο που τον αφορά.

·         Να ασφαλίζουν οι πόρτες με τα υπάρχοντα λουκέτα ή άλλα μέσα και να μη μένουν ανοιχτές.
·         Οι παρεμβάσεις στο πράσινο του νεκροταφείου και στο φυσικό τοπίο που περιβάλλει το νεκροταφείο να γίνονται  με προσοχή και φειδώ. (Υπάρχουν φυτά «πετσοκομμένα»)