Αρχική Νέα Τοπικά Αναφορά Μηταράκη για πρώην συμβασιούχους Κέντρων υποδοχής Προσφύγων

Αναφορά Μηταράκη για πρώην συμβασιούχους Κέντρων υποδοχής Προσφύγων

85

Απλήρωτοι παραμένουν οι πρώην συμβασιούχοι υπάλληλοι στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, θέμα για το οποίο με αναφορά του το γνωστοποιεί στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης.
Σύμφωνα με την επιστολή των πρώην συμβασιούχων, με ημερομηνία 8 Απριλίου 2017, και αφού επισημαίνουν πως οι ανάγκες στα Κέντρα παραμένουν· ζητούν να υπάρξει μέριμνα ώστε η προϋπηρεσία και η εμπειρία να αποτελούν κύριο κριτήριο πρόσληψης στις νέες προκηρύξεις (όπως συμβαίνει με την υπηρεσία ασύλου). Καθώς επίσης να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους για το 2ο τρίμηνο εργασίας τους, Δεκέμβριο, Ιανουάριο, Φεβρουάριο.
«Σας προωθώ Δελτίο Τύπου των πρώην συμβασιούχων υπαλλήλων στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης μεταναστών και προσφύγων. Οι άνθρωποι αυτοί δούλεψαν επί έξι μήνες κάτω από αντίξοες συνθήκες, στα πρώτα στάδια λειτουργίας και οργάνωσης των κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης, φέροντας εις πέρας ένα δύσκολο έργο.
…Παρακαλώ να τοποθετηθείτε στα θέματα που θέτουν οι πρώην συμβασιούχοι, κοινοποιώντας μας την απάντησή σας’, σημειώνει μεταξύ άλλων στην αναφορά του ο κ. Μηταράκης.