Αρχική Νέα Τοπικά Κατά υπουργείου Πολιτισμού για Σούδα από το Νότη Μηταράκη

Κατά υπουργείου Πολιτισμού για Σούδα από το Νότη Μηταράκη

99

Απάντηση στην Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη σχετικά με τις «Φθορές στο κάστρο της Χίου από τον παράτυπο καταυλισμό μεταναστών», όπως διατυπωνόταν στην ερώτηση, έδωσε η υπουργός Πολιτισμού.
Η κα Κονιόρδου αναφέρεται στο ιστορικό από την πρώτη αδειοδότηση για τη χρήση του χώρου τον Οκτώβριο του 2015 και καταλήγει:
«Σήμερα όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, οι εγκαταστάσεις του καταυλισμού έχουν περιορισθεί εντός της περιφραγμένης έκτασής του, η ο οποία όμως συνεχίζει να καταλαμβάνει τμήμα του χώρου ασφαλείας των 8,00 μέτρων, (σ.σ. από τα τείχη του Κάστρου) παρά την προαναφερόμενη Απόφαση της Υπηρεσίας».
Στη γραπτή δήλωσή του και σχολιάζοντας την απάντηση ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρει ότι «Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου (και κατά συνέπεια το Υπουργείο Πολιτισμού), αποδεικνύεται ανίκανη να προστατεύσει την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού μας» και καταλήγει λέγοντας ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει ακόμα και τη Δικαστική οδό για «να συμβάλει στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς».
Βέβαια μερικές εκατοντάδες μέτρα νοτιότερα η Εφορεία Αρχαιοτήτων κάνει μια χαρά τη δουλειά της σε ότι αφορά την προστασία του μνημείου, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο βουλευτής της ΝΔ κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο εργοτάξιο.
Βέβαια μέσω της… προστασίας του μνημείου ο κ. Μηταράκης θέτει θέμα κατάργησης του καταυλισμού της Σούδας, χωρίς να υπάρχει όμως αυτή τη στιγμή και απάντηση στο ερώτημα που θα πάνε αυτοί οι πρόσφυγες είτε έχουν τις σκηνές τους 4 , είτε 8 μέτρα (ασφαλείας) από τα τείχη.