Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Πρώτη θέση στο Μύθο του Πελινναίου στο διαγωνισμό των Αυστριακών Χωριών των...

Πρώτη θέση στο Μύθο του Πελινναίου στο διαγωνισμό των Αυστριακών Χωριών των Πεζοπόρων

280

O μύθος που περιγράφει την μονομαχία του Ωρίωνα και της θεάς Αρτέμιδος στο βουνό Πελινναίο, χάρισε στη Χίο την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό:
«Ξαναζωντανέψτε τον μύθο της περιοχής σας», που διοργάνωσαν στο Τυρόλο της Βόρειας Ιταλίας τα “Ευρωπαϊκά Χωριά των Πεζοπόρων”, με έδρα την Αυστρία.
Ο Γιώργος Χαλάτσης (πρόεδρος των Φίλων Μονοπατιών Χίου) που προσκλήθηκε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό, επέλεξε αυτόν το μύθο, που εντυπωσίασε τους συνέδρους, αναδεικνύοντας τελικά τη Χίο νικήτρια.
“Πρόκειται για μια μεγάλη, ευρωπαϊκής εμβέλειας, επιτυχία που βάζει την Χίο στην πρώτη θέση του χάρτη των ελκυστικών πεζοπορικών προορισμών, οι οποίοι συνδυάζουν ανόθευτο φυσικό περιβάλλον και μύθους.
Είναι χαρακτηριστικό το κεντρικό σχόλιο των διοργανωτών :
Νικητής είναι ο τόπος, όπου το πνεύμα της Ευρώπης παραμένει ζωντανό”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Φίλοι Μονοπατιών Χίου.

Παράλληλα αναφέρονται με θαυμασμό στα παλιά αυθεντικά μονοπάτια της Χίου που δημιουργήθηκαν από τους βοσκούς για την μετακίνησή τους από χωριό σε χωριό, ενώ τονίζουν ότι στην Χίο (σύμφωνα με τον μύθο) έγινε η πρώτη μονομαχία κυνηγιού στην παγκόσμια Ιστορία.
“Τα επόμενα βήματα από πλευράς των “Ευρωπαϊκών χωριών των Πεζοπόρων” είναι η προβολή του νησιού μας στους πεζοπόρους, φυσιολάτρες και περιηγητές της Ευρώπης, που φτάνουν τα 40 εκατομμύρια.
Απαιτείται πιστεύουμε συνεργασία όλων των φορέων, ώστε να αξιοποιηθεί αυτή η αναπάντεχη επιτυχία για την προβολή του νησιού μας σαν τόπος ήπιου βιωματικού τουρισμού”, καταλήγει η ανακοίνωση των “Φίλων” που την προσεχή Κυριακή (26/11/17) διοργανώνουν μια υπέροχη πεζοπορία στα χνάρια των βοσκών στο βουνό Ορος της Χίου.
Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό «Ξαναζωντανέψτε τον μύθο της περιοχής σας» στο:
www.europas-wanderdoerfer.com/news.