Αρχική Νέα Τοπικά Αντρέας Μιχαηλίδης: άμεση απάντηση σε Επιμελητήριο για προσφυγικό

Αντρέας Μιχαηλίδης: άμεση απάντηση σε Επιμελητήριο για προσφυγικό

126

«…εμπρηστικές, ισοπεδωτικές επιθέσεις που στοχοποιούν πρόσωπα είναι τελείως επιβλαβείς και δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια ουσιαστικής επίλυσης ζητημάτων σοβαρών όπως είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο νησί μας», τονίζει στην άμεση απάντησή του προς το Επιμελητήριο ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
«…Αναρωτηθείτε για ποιους λόγους ακυρώθηκε η διαδικασία κατασκευής κέντρου φιλοξενίας στον πρώην ΧΑΔΑ το Σεπτέμβριο του 2016…», σημειώνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου Γιώργο Γεωργούλη ο Αν. Μιχαηλίδης.
«Η κυβέρνηση έχει λάβει οριστική και αμετάκλητη την απόφαση για την άμεση κατασκευή κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου σε σημείο το οποίο θα υποδείξει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την ασφαλή διαχείρισή του», σημειώνει ο κ. Μιχαηλίδης και αφού προτείνει να ενημερωθούν για την κατάσταση σε Κω και Λέσβο όπου λειτουργούν τέτοια κέντρα.

Ολόκληρη η απάντηση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ
Προς
Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χίου
Χίος, 12Μαΐου 2017

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, Γιώργος Γεωργούλης
κ. Πρόεδρε,
Σχετικά με την επιστολή προς τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα την οποία μου κοινοποιήσατε, θέλω να σας επισημάνω τα εξής:
Πρώτον, οφείλετε αρχικά να αναρωτηθείτε για ποιους λόγους ακυρώθηκε η διαδικασία κατασκευής κέντρου φιλοξενίας στον πρώην ΧΑΔΑ το Σεπτέμβριο του 2016, τη στιγμή μάλιστα που είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότησή του από ευρωπαϊκά κονδύλια (3 εκ.).
Δεύτερον, να σκεφτείτε ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για την ακύρωση της ανακατασκευής του κλειστού κέντρου κράτησης στο Μερσυνίδι, το οποίο θα φιλοξενούσε περιορισμένο αριθμό κρατουμένων και θα επέτρεπε τον περιορισμό των παραβατικών ατόμων και την επαναπροώθηση κάποιων άλλων που δεν δικαιούνται άσυλο.
Τρίτον, σας καλούμε να ενημερωθείτε πως έχουν διαχειριστεί άλλα νησιά (Κως, Λέσβος) τα ζητήματα αυτά, νησιά τα οποία πρωτοστάτησαν στις αντιδράσεις για την κατασκευή κλειστών κέντρων και κέντρων φιλοξενίας και γιατί σήμερα αυτά τα νησιά έχουν αποκαταστήσει την ομαλότητα στη διαχείριση των ζητημάτων αυτών.
Η κυβέρνηση έχει λάβει οριστική και αμετάκλητη την απόφαση για την άμεση κατασκευή κλειστού προαναχωρησιακού κέντρου σε σημείο το οποίο θα υποδείξει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα έχει και την αποκλειστική ευθύνη για την ασφαλή διαχείρισή του.
Η κυβέρνηση θα λάβει άμεσα όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την αποσυμφόρηση της ΒΙΑΛ και την κατάργηση της αθλιότητας που λέγεται Σούδα.
Τέλος, σας επισημαίνω για μία ακόμα φορά ότι εμπρηστικές, ισοπεδωτικές επιθέσεις που στοχοποιούν πρόσωπα είναι τελείως επιβλαβείς και δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια ουσιαστικής επίλυσης ζητημάτων σοβαρών όπως είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό στο νησί μας.
Ανδρέας Μιχαηλίδης
Βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ