Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Εγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ- σε νομοθετική παρέμβαση προσανατολίζεται ο Αν. Μιχαηλίδης

Εγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ- σε νομοθετική παρέμβαση προσανατολίζεται ο Αν. Μιχαηλίδης

114

Την ικανοποίησή του για την κατ’ εξαίρεση έγκριση λειτουργίας άλλων τριών ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ, εκφράζει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, τονίζοντας ότι στη Χίο έχει εγκριθεί συνολικά η λειτουργία 16 ολιγομελών τμημάτων.
Παράλληλα επισημαίνει ότι εγκρίθηκαν και όλα τα ολιγομελή τμήματα ομάδων προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια του νησιού.
Ο Χιώτης βουλευτής έκανε γνωστή εξάλλου στον Υφυπουργό Παιδείας την πρόθεσή του να γίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο η επεξεργασία νομοθετικής πρωτοβουλίας, μαζί με άλλους βουλευτές, για την κατοχύρωση και πιο ευκρινή ενσωμάτωση της αρχής της νησιωτικότητας στον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό για τη λειτουργία τμημάτων ΕΠΑΛ.
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Ανδρέα Μιχαηλίδη:
«Στη χθεσινή σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας παρουσία του Υφυπουργού κ. Μπαξεβανάκη συμμετείχαν ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χίου κ. Σταυρινούδης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Χίου κ. Καρατζάς και εκπρόσωποι γονέων από τα ενδιαφερόμενα σχολεία.
Η συνάντηση έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα και είχε σαν αποτέλεσμα την κατ’ εξαίρεση έγκριση λειτουργίας άλλων τριών ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ. Μεταξύ αυτών ο τομέας Διοίκησης και Οικονομίας του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων καθώς και το Τμήμα Πλοιάρχων του εσπερινού ΕΠΑΛ, σε μια προσπάθεια στήριξης της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης.
Συνολικά, λοιπόν, έχει εγκριθεί η λειτουργία 16 ολιγομελών τμημάτων στα ΕΠΑΛ της Χίου. Προσθετικά θα πρέπει να αναφέρουμε την έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και όλων των ολιγομελών τμημάτων ομάδων μαθημάτων προσανατολισμού στα Γενικά Λύκεια του νησιού μας.
Οι παραπάνω θετικές εξελίξεις σηματοδοτούν το ενδιαφέρον και την ευαισθησία της κυβέρνησης και ειδικά του Υπουργείου Παιδείας για τη στήριξη της εκπαίδευσης σε νησιωτικές περιοχές όπως η Χίος, κάτι άλλωστε που αποτυπώνεται και στις ευνοϊκότερες προβλέψεις ως προς τον ελάχιστο αριθμό μαθητών για τη λειτουργία τμημάτων ΕΠΑΛ σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές.
Εκ μέρους του βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη τέθηκαν τα ζητήματα του έγκαιρου προγραμματισμού λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων πολύ πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, καθώς και η αναγκαιότητα της δέσμευσης εκ μέρους του Υπουργείου ότι οι μαθητές οι οποίοι θα ξεκινούν τη φοίτηση σε μια συγκεκριμένη ειδικότητα θα ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους στην ίδια ειδικότητα ανεξαρτήτως του αριθμού των μαθητών που απομένουν. Επίσης, έγινε γνωστή στον κ. Υφυπουργό η πρόθεση να γίνει σε συνεργασία με το Υπουργείο η επεξεργασία νομοθετικής πρωτοβουλίας, μαζί με άλλους βουλευτές, για την κατοχύρωση και πιο ευκρινή ενσωμάτωση της αρχής της νησιωτικότητας στον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό για τη λειτουργία τμημάτων ΕΠΑΛ».
(σ.σ. η φωτογραφία είναι από το politischios.gr)

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:era-aegean.gr