Αρχική Νέα Τοπικά Αν. Μιχαηλίδης: Ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το γεωγραφικό...

Αν. Μιχαηλίδης: Ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το γεωγραφικό περιορισμό

131

Την ανάγκη  για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας ΕΕ Τουρκίας στο σημείο του γεωγραφικού περιορισμού που εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά επισημαίνει  ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.
Μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ, ο κ. Μιχαηλίδης, τόνισε ότι «Από την εφαρμογή της συμφωνίας αυτής έχουμε κάποια δεδομένα που επιβάλουν αυτή την επαναδιατύπωση.  Οι συζητήσεις αυτές έχουν γίνει και η κυβέρνηση όπως μας έχει ενημερώσει ο υπουργός βάζει τα ζητήματα αυτά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δε γνωρίζω πως θα καταλήξει η υπόθεση αυτή είναι όμως ανάγκη κάποια πράγματα να επαναδιατυπωθούν».
Επιπλέον αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή τοποθέτηση   του κυρίου  Μιχαηλίδης στη Βουλή κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή για το προσφυγικό παρουσία των δημάρχων των πέντε νησιών που διαθέτουν χοτ σποτ και του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο κύριος Μιχαηλίδης για τις «πρακτικές αποτροπής»,   τόνισε ότι «οποιαδήποτε τακτική εξυπηρετεί την ιδέα της έμμεσης αποτροπής για να λιμνάζουν άνθρωποι στα νησιά  μας  με συγκεκριμένο σκεπτικό , είναι αυτονόητο ότι απάδει των αξιών μας ως πολιτικά πρόσωπα, ως παράταξη . Αυτή είναι μια αποκρουστική πολιτική και δεν είναι δυνατό να στηριχτεί στην κοινωνία, είναι απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να την υπηρετήσουμε».