Αρχική Νέα Τοπικά Συνάντηση Μιχαηλίδη με Πολάκη για Παθολογική Κλινική Νοσοκομείου

Συνάντηση Μιχαηλίδη με Πολάκη για Παθολογική Κλινική Νοσοκομείου

125

Η έγκριση της σκοπιμότητας του έργου της ανακατασκευής της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου της Χίου, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, παρουσία της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Χίου Ελένης Κανταράκη καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υγείας, που πραγματοποίησε την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017, ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Ο Αν. Υπουργός διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία αυτή θα προχωρήσει άμεσα και έγκαιρα, ώστε να ικανοποιηθούν οι προθεσμίες για ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και να διασφαλιστεί η χρηματοδότησή του.
Επιπροσθέτως, συζητήθηκαν μια σειρά από ζητήματα ενίσχυσης των υγειονομικών δομών της Χίου. Συγκεκριμένα, τέθηκε το ζήτημα της άμεσης ενίσχυσης του Νοσοκομείου ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες που δημιουργούνται λόγω των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών στο νησί. Ζητήθηκε, επίσης, η προκήρυξη θέσης γενικού ιατρού για το Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού καθώς και η μετάθεση νεφρολόγου για τη στελέχωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Σκυλίτσειο. Από την πλευρά του Υπουργείου υπήρξε η δέσμευση για τη βέλτιστη δυνατή ανταπόκριση σε αυτές τις ανάγκες, μετά την έγγραφη αποστολή των συγκεκριμένων αιτημάτων.