Αρχική Πολιτισμός Μόνιμη στέγη στο ΟΜΗΡΕΙΟ για το “Ανθρωποι Χελιδόνια” του Εβη Χρήστου

Μόνιμη στέγη στο ΟΜΗΡΕΙΟ για το “Ανθρωποι Χελιδόνια” του Εβη Χρήστου

138

Στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο θα εκτίθεται μόνιμα πλέον το έργου του Εβη Χρήσου «Ανθρωποι Χελιδόνια», σύμφωνα με δελτίο τύπου του Δήμου Χίου.
Δικαιολογεί δε την απομάκρυνση του γλυπτού από την είσοδο του γραφείου του Δημάρχου, λόγω προγραμματισμένων εργασιών, ενώ κάνει λόγο για παρανοήσεις που δημιουργήθηκαν από τα σχετικά δημοσιεύματα. Να σημειωθεί ότι το έργο έχει θέμα την προσφυγιά.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:

“Μετά τα δημοσιεύματα για την απομάκρυνση του γλυπτού του κ. Έβη Χρήστου με τίτλο «Άνθρωποι Χελιδόνια» από το Δημαρχιακό Μέγαρο και τις παρανοήσεις που δημιουργήθηκαν, σας ενημερώνουμε ότι έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής κ. Κων/νος Βεργίνας με τον καλλιτέχνη , δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, επισημάνθηκε ότι σε καμία περίπτωση η δημοτική αρχή δεν είχε πρόθεση να υποβαθμίσει το εξαιρετικό έργο του κ. Χρήστου.
Η απομάκρυνση του γλυπτού και η μεταφορά του στο Ομήρειο κρίθηκε απαραίτητη για την ασφάλεια του έργου, αφού στους χώρους όπου φιλοξενούνταν το γλυπτό ήταν προγραμματισμένες να εκτελεστούν εργασίες.
Εφεξής το έργο θα εκτίθεται μόνιμα στο Ομήρειο σε χώρο που έχει ήδη υποδείξει ο καλλιτέχνης”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΧίος: 79χρονος πουλούσε τυριά, συνελήφθη για παράνομο εμπόριο
Επόμενο άρθροΈκλεψαν κεραία για τηλεέλεγχο διυλιστηρίου της ΔΕΥΑΧ, μήνυση κατά αγνώστων