Αρχική Νέα Τοπικά Μόνο τα ποτά… κέρασε η Περιφερειακή Ενότητα Χίου στον Αγά της Ελάτας

Μόνο τα ποτά… κέρασε η Περιφερειακή Ενότητα Χίου στον Αγά της Ελάτας

69

Εξηγήσεις για το θέμα της ενίσχυσης των αποκριάτικων εκδηλώσεων στη Χίο και της μη εμπλοκής της Περιφερειακής Ενότητας Χίου στο πρόγραμμα που επέλεξε ο κάθε ένας από τους 12 συνολικά συλλόγους της Χίου που ενισχύθηκαν, δίνει η Π.Ε.Χίου μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τον… Αγά της Ελάτας.
Στο αίτημα του Εκπολιτιστικού Ομίλου Ελάτας «Γ. Βερίτης» για συνδιοργάνωση αφορούσε την κάλυψη των δαπανών για τα κεράσματα σε παραδοσιακά χιώτικα ποτά, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Να σημειώσουμε ότι η επιλογή γνωστής χορεύτριας- μοντέλου που εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Αγά της Ελάτας και κοσμούσε την αφίσα που ανέφερε ότι συνδιοργανωτής είναι η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, δέχθηκε την οξεία κριτική από τη «Συμπαράταξη Πολιτών».
Αναλυτικά το δελτίο τύπου για τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου:
«Για την καλύτερη ενημέρωση των συμπολιτών μας κάνουμε γνωστά τα εξής:
Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου στηρίζοντας έμπρακτα το έργο των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων της Χίου ενίσχυσε οικονομικά στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης 12 συνολικά συλλόγους της Χίου στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν μετά από αιτήματά τους.
Η οικονομική ενίσχυση γίνεται με βάση την 294/7-3-2019 ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Καμιά εμπλοκή δεν έχει η Περιφέρεια στο περιεχόμενο των εκδηλώσεων το οποίο αποτελεί αποκλειστικά ευθύνη των πολιτιστικών συλλόγων.
Κοινοποιούμε απόσπασμα της 294/7-3-2019 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής:
«Συνδιοργάνωση με τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Ελάτας «Γ. Βερίτης» της παραδοσιακής αποκριάτικης εκδήλωσης με τίτλο «Αγάς Ελάτας» στην πλατεία της Ελάτας την Καθαρά Δευτέρα 11/03/2019. Κατόπιν του αιτήματος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελάτας στον οποίο αναφέρεται αναλυτικά ο προϋπολογισμός της προτεινόμενης για συνδιοργάνωση εκδήλωσης, η Π.Ε. Χίου θα καλύψει τη δαπάνη προμήθειας παραδοσιακών Χιώτικων ποτών αξίας 497.18 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. .»
Από το Γραφείο Τύπου
Της Περιφερειακής Ενότητας Χίου».