Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Μουσικό Φεστιβάλ Χίου e V o l u t i o...

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου e V o l u t i o n, πρόγραμμα 1-2/8 σε Μουσείο Μαστίχας και Αρχαιολογικό

190

Την Κυριακή 1η Αυγούστου κάνει πρεμιέρα η 5η έκδοση του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, που θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Αυγούστου, με τη συναυλία παραδοσιακής μουσικής της Κατερίνας Παπαδοπούλου – Aegean Arc: Αποτυπώματα της Ελληνικής Επανάστασης στο Αιγαίο.

Έχοντας ως κεντρική ιδέα την εξέλιξη (evolution), με κεφαλαίο το γράμμα V του λατινικού αλφαβήτου για να παραπέμπει στα πέντε συναπτά έτη διεξαγωγής του, το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου αναδεικνύει, όπως κάθε χρόνο, τα φυσικά τοπία της Χίου και την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού διοργανώνοντας εκδηλώσεις σε τοποθεσίες με ιστορική σημασία και ιδιαίτερη αισθητική όπως είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου, το Μουσείο Μαστίχας  Χίου, που ανήκει στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, και το κτήμα Σπύρου Στεφάνου στον Κάμπο της Χίου, το Ανοιχτό Θέατρο Βίγλα Παχύ στο Τηγάνι Σιδηρούντας ή ο Αύλειος χώρος Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Μεστά.

Ακολουθεί το πρόγραμμα για 1 και 2 Αυγούστου:

Κυριακή 1 Αυγούστου, 20:30 | Μουσείο Μαστίχας Χίου

Κατερίνα Παπαδοπούλου – Aegean Arc: Αποτυπώματα της Ελληνικής Επανάστασης στο Αιγαίο | Συναυλία παραδοσιακής μουσικής

Με την αφορμή της συμπλήρωσης των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το Φεστιβάλ ξεκινά με μια συναυλία της Κατερίνας Παπαδοπούλου, που εστιάζει στον αντίκτυπο της Επανάστασης στην προφορική λαϊκή παράδοση και την ανάδειξή της σε όχημα διαπολιτισμικού διαλόγου.
Μουσικά στιγμιότυπα, τραγούδια που αφηγούνται ιστορίες –άλλοτε πραγματικές κι άλλοτε συνυφασμένες με αρχέγονους μύθους– για το ψυχικό σθένος του ανώνυμου Έλληνα και τις καθημερινές μάχες για την ελευθερία, ταξιδεύουν ανά τους αιώνες χάρη στην αφοπλιστική δύναμη της μουσικής κι έχουν αφήσει τα δικά τους αποτυπώματα στον μουσικό χάρτη του Αιγαίου.

Συντελεστές:
Κατερίνα Παπαδοπούλου, καλλιτεχνική επιμέλεια, τραγούδι
Χαρίτωνας Χαριτωνίδης, χορός, κινησιολογική επιμέλεια
Γιώργος Κοντογιάννης, λύρα
Στέφανος Δορμπαράκης, κανονάκι
Κυριάκος Ταπάκης, ούτι
Βαγγέλης Καρίπης, κρουστά

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο +30 22710 72212, 10:00 – 18:00.

Δευτέρα 2 Αυγούστου, 20:30 | Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Χίου

Ensemble 4.1 «The Easy-Riders of Viennese Classic»
Συναυλία κλασικής μουσικής με έργα Beethoven, Brahms, Poulenc, Mahler κ.ά.

Εκτός από τις διθυραμβικές κριτικές και τις διεθνείς διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και η υποψηφιότητα για το βραβείο OPUS KLASSIK 2019, το ensemble 4.1 είναι περήφανο για έναν ακόμα λόγο: την καινοτομία του, αφού δεν υπάρχει σχήμα μουσικής δωματίου με αντίστοιχη σύσταση.
Επιπλέον, η ατμόσφαιρα που δημιουργούν και ο τρόπος που αλληλοεπιδρούν με το κοινό οι τέσσερις μουσικοί, τρεις σολίστ ξύλινων πνευστών και ένας πιανίστας, ο Thomas Hoppe, καθιστά κάθε εμφάνισή τους μοναδική κι αξέχαστη.

Στο ρεπερτόριό τους εντάσσουν πάντα μεγαλειώδη έργα των Wolfgang Amadeus Mozart και Ludwig van Beethoven, ενώ έχουν θέσει ως στόχο να αναδεικνύουν και έργα των αρχών του 19ου αιώνα που ερμηνεύονται σπάνια, συνθετών όπως ο Walter Gieseking, ο Theodor Verhey, ο Heinrich von Herzogenberg και ο David Stephen.

 Συντελεστές:
Thomas Hoppe, πιάνο
Jörg Schneider, όμποε
Alexander Glücksmann, κλαρινέτο
Christoph Knitt, φαγκότο

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜούσα Ελληνική- 5ο φεστιβάλ αυλαία με έκθεση έργων της “Θαλίας”
Επόμενο άρθρο“Συρματένιοι ξεσυρματένιοι όλοι” επί σκηνής, 3-4 Αυγούστου