Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Μουσικό Φεστιβάλ Χίου: “γέφυρα πολιτισμών” στο ΟΜΗΡΕΙΟ, 6/2/20

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου: “γέφυρα πολιτισμών” στο ΟΜΗΡΕΙΟ, 6/2/20

140

“The crossing bridge”, ο τίτλος της αποψινής συναυλίας στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο με τη μουσική να θέλει να ενώσει τους λαούς, τα ακούσματά μας, δημιουργώντας μια “γέφυρα πολιτισμών” χάρη στο χειμερινό Chios Musical Festival.
Οι τέσσερις μουσικοί που παίρνουν μέρος είναι με ρίζες από Συρία και Αίγυπτο.
Ο Milad και ο Salam με κλασικές και παραδοσιακές αραβικές μουσικές καταβολές, ο GHAYS, εκπρόσωπος της ποπ μουσικής κουλτούρας και ο Ahmad, ένας βιρτουόζος της τζαζ, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μουσική σύμπραξη.
Η καταγωγή τους, το ότι μένουν πλέον μόνιμα στη Γερμανία και ο μουσικός τους προσανατολισμός δεν είναι τα μόνα κοινά που μοιράζονται.
Υπάρχει ακόμα ένας συνδετικός κρίκος που ενώνει δύο από αυτούς, τον Milad και τον GHAYS με το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου, και αυτός είναι το ότι πέρασαν πριν μερικά χρόνια από τη Μεσόγειο, από την Τουρκία στην Ελλάδα όταν άφησαν την χώρα τους για να ακολουθήσουν τα όνειρα τους και μια νέα ζωή γεμάτη μουσική και ειρήνη. Καταξιωμένοι και έχοντας πλέον αποκτήσει νέες ρίζες, επιστρέφουν στην Χίο, τον τόπο που σηματοδοτεί γι’ αυτούς την είσοδό τους στην Ευρώπη αλλά και σε μια νέα ζωή.
Milad Khawam: τρομπέτα, ντουντούκ / G H A Y S: τραγούδιAhmadHaniμπάσο / Salam Al Hassan: κρουστά.

Tο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SoundRoutes, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» (2014 – 2020), μαζί με φορείς από την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ισπανία με σκοπό τη δημιουργία μουσικών διαλόγων ανάμεσα σε μουσικούς που υπήρξαν πρόσφυγες ή μετανάστες.
Η αποψινή συναυλία στο ΟΜΗΡΕΙΟ Πνευματικό Κέντρο (στις 9.00 μ.μ. και με ελεύθερη είσοδο) είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Sound-Routes, από έναν κύκλο δράσεων που θα ολοκληρωθούν το 2021.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓ. Κουμουτσάκος: Δίκτυο συμφερόντων σε ΜΚΟ γύρω από προσφυγικό
Επόμενο άρθροΈκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, από απόγευμα 6/2, οδηγίες