Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017» (EUinMyRegion).

«Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017» (EUinMyRegion).

155

Τα έργα πολιτισμού θα παρουσιασθούν φέτος από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017» (EUinMyRegion).
Συγκεκριμένα παρουσιάζονται τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2014-2020 και βρίσκονται σε φάση κατασκευής, ώστε ο επισκέπτης να γνωρίσει το έργο την στιγμή που κατασκευάζεται, να μάθει για τις ιδιαιτερότητες, την σκοπιμότητα και την αξία του έργου για τον τόπο του.
Στη Χίο το έργο που έχει επιλεγεί αφορά την Αποκατάσταση & Ανάδειξη των χερσαίων τειχών του Κάστρου Χίου.
Μάλιστα την εκδήλωση της Κυριακής 30 Απριλίου 2017, θα τιμήσει με την παρουσία του  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή της Χίου το 1822.
Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν εξάλλου χθες, εκτάκτως με αποτέλεσμα να μην κληθούν και όλοι οι δημοσιογράφοι, η Χριστιάνα Καλογήρου Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ο προϊστάμενος της ΕΥΔ Β. Αιγαίου Γιώργος Πλακωτάρης.
Στο εργοτάξιο της Porta Maggiore θα είναι επίσης το προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου θα ενημερώνει τους επισκέπτες για τα έργα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣειρά Επετειακών Γραμματοσήμων για την Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων Σφαγών της Χίου το 1822
Επόμενο άρθροΤραγικό! 2η αυτοκτονία μέσα σε λίγες ώρες στη Χίο