Αρχική Νέα Τοπικά Ν. Μηταράκης: μέσα στον Ιούλιο το Τεχνικό Δελτίο του έργου του Αεροδρομίου

Ν. Μηταράκης: μέσα στον Ιούλιο το Τεχνικό Δελτίο του έργου του Αεροδρομίου

50

Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να υποβληθεί το Τεχνικό Δελτίο του έργου για το αεροδρόμιο της Χίου.
Την Τετάρτη, 10/6, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εκπροσώπους της Διεύθυνσης Υποδομών Αεροδρομίων του Υπουργείου Υποδομών και του υπουργού μετανάστευσης και βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών στο Αεροδρόμιο της Χίου.
Εξάλλου σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου από το γραφείο του κ. Μηταράκη, από τις 11/6 ξεκίνησαν οι απαιτούμενες γεωτρήσεις (ΦΩΤΟ) στο αεροδρόμιο της Χίου ενώ την προσεχή Δευτέρα θα μεταβεί στη Χίο, κλιμάκιο μελετητών για την αποτύπωση του κτιρίου και τη διερεύνηση του φέροντος οργανισμού του.

Επισημαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για το πεδίο ελιγμών, έχει υπογραφεί η σύμβαση για τις υποστηρικτικές μελέτες και έχει εγκριθεί η σύμβαση για τις μελέτες των κτιριακών υποδομών.
Η χρηματοδότηση του έργου που αφορά την επέκταση του διαδρόμου και την ανακαίνιση των κτηριακών υποδομών είναι συνολικού προϋπολογισμού περίπου 30 εκ. Ευρώ και στόχος είναι η προκήρυξη του έργου εντός του έτους.
Να θυμίσουμε ότι από τον Ιούνιο του 2019 σε τεχνική σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στη Χίο, είχε εκφραστεί η αισιοδοξία πως τέλη του 2020 θα μπορούσαν να είναι όλα έτοιμα για τη δημοπράτηση του έργου.