Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ν. Μηταράκης σε Λέρο, παραδοχή για «Αναγκαία μείωση επιπτώσεων μεταναστευτικής κρίσης”… πακέτο...

Ν. Μηταράκης σε Λέρο, παραδοχή για «Αναγκαία μείωση επιπτώσεων μεταναστευτικής κρίσης”… πακέτο με Κλειστό Κέντρο

221

Με υποσχέσεις για ακόμα ένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο για Λέρο κατά τη θερινή περίοδο, ύστερα από τη συνάντηση με την Ενωση Ξενοδόχων του νησιού και με υπενθύμιση ότι στην Μονάδα Πρότυπης Παραγωγής Φαγητού που στόχο έχει να καλύψει τις ανάγκες των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης και όπου απασχολούνται 45 ντόπιοι εργαζόμενοι, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης πραγματοποίησε το Σάββατο σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς του νησιού.
Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, επανέλαβε και πάλι ότι «στόχος της Κυβέρνησης μας είναι η μείωση των ροών μέσα από την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και το νέο πλαίσιο επιστροφών».
Αυτό σημαίνει Κλειστά Κέντρα Κράτησης και μάλιστα μεγάλης χωρητικότητας, κάτι πάντως που και στη Λέρο στις κινητοποιήσεις της περασμένης Τετάρτης, είπαν όχι σε νέες δομές και άμεση αποσυμφόρηση του νυν ΚΥΤ.


Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου πρόσθεσε ότι «παράλληλα, κρίνουμε ως αναγκαία τη μείωση των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στις τοπικές κοινωνίες. Για αυτό και προωθούμε νομοθετικές παρεμβάσεις που θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανακούφιση των νησιών μας, που ακόμη και σήμερα, σηκώνουν δυσανάλογο βάρος».
Πιθανότατα ως τέτοιο μέτρο θεωρείται η υπόσχεση που έδωσε, κατά την συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων της Λέρου όπου έγινε αποδέκτης του αιτήματος για αύξηση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της καλοκαιρινής περιόδου, με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης του νησιού. «Μετά από σχετική επικοινωνία που πραγματοποίησε με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με την ακτοπλοϊκή εταιρεία, ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε πως το καλοκαίρι θα προστεθεί ένα ακόμη ακτοπλοϊκό δρομολόγιο στη Λέρο εν όψει της θερινής περιόδου», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο τύπου.
Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πολεμικού Ναυτικού, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά για την συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟι καταραμένοι αριθμοί…, του Π. Σαλλιάρη
Επόμενο άρθροΝα απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες – μετανάστες από τα νησιά, του Ν. Ροδίτη