Αρχική Απόψεις Aρθρα Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες – μετανάστες από τα νησιά, του Ν. Ροδίτη

Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες – μετανάστες από τα νησιά, του Ν. Ροδίτη

248

Μέτα από το σάλο που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα που παραλίγο να διασπαστεί η συγκέντρωση – διαμαρτυρία κατά του σχεδιασμένου ΠΡΟΚΕΚΑ στη Χίο…
… Η ΕΓ του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ μετά από την μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τα πρωτοβάθμια σωματεία που έχει στην δύναμης της, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα και μετείχαν την Τρίτη 22/1/2020 στην συγκέντρωση στην πλατεία Βουνακίου απέναντι από το κτίριο της ΠΕ Χίου με βάση τις θέσεις της για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων – μεταναστών από τα νησιά μας και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι θύματα των εγκληματικών πολιτικών ΕΕ, ΝΑΤΟ και ελληνικών κυβερνήσεων.
Συγκεκριμένα μέσα στο πλαίσιο διεκδίκησης και απαίτηση ήταν τα εξής:
1. Να καταργηθεί το αίσχος των hotspots και για το νησί μας η ΒΙΑΛ. Κανένα νέο κέντρο!
2. Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να χορηγηθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες για να απεγκλωβιστούν από τα νησιά και να φτάσουν στη χώρα του τελικού προορισμού τους.
3. Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες, για όσο καιρό παραμένουν.
4. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά.
5. Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η παροχή υγείας, παιδείας και πρόνοιας σε όλους τους πρόσφυγες με κρατική μέριμνα.
6. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες, με την απορρόφηση και του προσωπικού που εργάζεται σε δομές των νησιών.
7. Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου έχουν υποστεί ζημιές από το διπλό εγκλωβισμό που επέβαλε η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Έχουμε χρέος να παλέψουμε ενάντια στην αιτία που γεννά την προσφυγιά, καταλήγει Η ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Χίου.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 25/1/20, ΤΟΥ Νίκου Ροδίτη

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝ. Μηταράκης σε Λέρο, παραδοχή για «Αναγκαία μείωση επιπτώσεων μεταναστευτικής κρίσης”… πακέτο με Κλειστό Κέντρο
Επόμενο άρθροΣΕΣΝΟΧ: χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς το ακτινολογικό…