Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ναυάγιο Οινουσσών: στους 7 οι νεκροί, 5 παιδιά και 2 γυναίκες

Ναυάγιο Οινουσσών: στους 7 οι νεκροί, 5 παιδιά και 2 γυναίκες

470

Ανείπωτη τραγωδία στα νερά του Αιγαίου.
Από ναυάγιο λέμβου, 7 άτομα, και συγκεκριμένα ένα βρέφος, 4 παιδιά και 2 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους και οι σοροί τους ανασύρθηκαν από το προσωπικό των σκαφών του Λ.Σ-Ελλ. Ακτ. και της FRONTEX που συνεχίζουν τις έρευνες στην θαλάσσια περιοχή Βόρεια των Οινουσσών.
Λίγο πριν τις 11 το πρωί της Παρασκευής, 27/9/2019, σκάφος της FROTEX εντόπισε την αναποδογυρισμένη λέμβο και υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες, που εκτός των πλωτών μέσων πήραν μέρος αεροσκάφος της FRONTEX και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.


Αρχικά ανασύρθηκαν οι σοροί ενός βρέφους και ενός παιδιού περίπου 4 ετών, ενώ διασώθηκαν 12 άτομα, τα οποία και μεταφέρθηκαν περί τη 1.00 μ.μ. στο λιμάνι της Χίου και στο Γενικό Νοσοκομείο του νησιού για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Μάλιστα οι διασωθέντες μιλούσαν για 4 αγνοούμενους, όμως υπήρχε και 5ο άτομο, που δυστυχώς κανένα δεν εντοπίστηκε εν ζωή.
Μεταξύ των διασωθέντων 3 παιδιά κάτω των 6 ετών, 1 παιδί περίπου 12 ετών, 3 γυναίκες και 5 άντρες.
Να σημειώσουμε ότι αρχικά κλήθηκε για βοήθεια το πλοίο της γραμμής ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ, που στη συνέχεια συνέχισε το ταξίδι του για τη Λέσβο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου από το Αρχηγείο του Λ.Σ.-Ελλ.Ακτ.:

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιείται από τις πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της FRONTEX, κατά την οποία ως τώρα έχουν περισυλλεγεί δώδεκα (12) άνθρωποι καθώς και άλλα επτά άτομα (07) χωρίς τις αισθήσεις τους.
Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από σκάφος FRONTEX, τις πρωινές ώρες σήμερα, για ανατροπή λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή Βόρεια των Οινουσσών.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν άμεσα τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, δύο (2) ακόμη σκάφη της FRONTEX, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και αεροσκάφος και ελικόπτερο της FRONTEX.
Το πλήρωμα του σκάφους της δύναμης FRONTEX περισυνέλεξε συνολικά δώδεκα (12) αλλοδαπούς, καλά στην υγεία τους, τους οποίους και μετέφερε στη Χίο, ενώ ως τώρα έχουν ανασυρθεί ακόμη επτά (07) άτομα (δύο (02) γυναίκες και πέντε (05) παιδιά) από έτερα περιπολικά σκάφη και από ιδιώτη δύτη, χωρίς τις αισθήσεις τους, τα οποία μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος τους.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικά Λιμεναρχείο Χίου, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr