Αρχική Νέα Τοπικά ΝΕ Χίου ΚΙΝΑΛ: Ζητά να κάνει “ένα βήμα πίσω ο Υπουργός Μετανάστευσης”

ΝΕ Χίου ΚΙΝΑΛ: Ζητά να κάνει “ένα βήμα πίσω ο Υπουργός Μετανάστευσης”

50

«Αποτελεί κομβική αναγκαιότητα κυρίως για εθνικούς λόγους, στην παραμεθόριο, στα νησιά μας και στον Έβρο να γίνεται μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση!» προσφύγων- μεταναστών αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Χίου του ΚΙΝΑΛ.
“Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, η ενότητα του Χιακού λαού είναι επιβεβλημένη! Οφείλουμε να αφήσουμε στο περιθώριο όλους αυτούς, που προκειμένου να επιτύχουν τους σχεδιασμούς τους στις πλάτες μας, δηλητηριάζουν τον κοινωνικό ιστό με τις σειρήνες του διχασμού. Αφού αναφέρεται στα γεγονότα του τελευταίου χρόνου, με την επέμβαση των ΜΑΤ στο νησί, στην πολιτική που ασκείται σήμερα για προσφυγικό- μεταναστευτικό και στην πολιτική ΕΕ με την Τουρκία, καταλήγει ανακοίνωση της ΝΕ Χίου του ΚΙΝΑΛ:
«Ως Κίνημα Αλλαγής καλούμε την κυβέρνηση, τον υπουργό και από εδώ και πέρα και την Δημοτική Αρχή να κάνουν ένα βήμα πίσω. Να κατανοήσουν επιτέλους ότι ούτε με την βία, ούτε με εκβιαστικά διλήμματα ούτε με τερτίπια και διχασμούς εφαρμόζονται πολιτικές».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για παραπάνω από ένα χρόνο τώρα, ζούμε τον θίασο που λέγεται κυβερνητική πολιτική στο Μεταναστευτικό προσφυγικό. Πολιτική που μετέρχεται ποικιλία όπλων και στείρων – ανεδαφικών πολιτικών.

Αρχικά την επιβολή, χρησιμοποιώντας βία και δυνάμεις καταστολής. Στην συνέχεια την τακτική του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης μέσω διασποράς παραπλανητικών στοιχείων στα μέσα. Μετέπειτα μικρό-θλιβερά εκβιαστικά διλήμματα όπως η αύξηση ΦΠΑ διότι έγινε… αποσυμφόρηση.
Προσφάτως, μάλιστα, παρατηρούμε την πλήρη ευθυγράμμιση της Δημοτικής Αρχής με την κυβερνητική πολιτική καθώς, παρότι εκλέχτηκε με άλλα συνθήματα, επιθυμεί να προχωρήσει σε ένα βήμα βήμα ύπουλο ξεκάρφωμα των ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αποτέλεσμα όλων αυτών, ο διχασμός της Χιακής κοινωνίας. Διχασμός με ένταση. Διχασμός με στοιχεία απελπισίας. Διχασμός που θυμίζει μακρινές ζοφερές εποχές. Διχασμός σε θολό τοπίο, με λάθος συνθήματα μακριά από το πραγματικό διακύβευμα.
Ποιο είναι όμως το πραγματικό διακύβευμα; Δεν είναι το που θα γίνει η δομή. Δεν είναι αν πρέπει κλείσει η Βιαλ, γιατί προφανώς πρέπει να κλείσει! Δεν είναι τι θα κάνουμε αν αρχίσουν να έρχονται βάρκες από τα απέναντι παράλια…
Το πραγματικό διακύβευμα έχει να κάνει με το τί θέλουμε η Χίος μας να είναι στο Μεταναστευτικό προσφυγικό;
Θέλουμε να είναι στάση ή σταθμός;
Θέλουμε εδώ να εξετάζεται το άσυλο ή όχι και γιατί;
Διότι όλα τα άλλα έπονται αυτού του ερωτήματος. Αποδεχόμαστε η ΕΕ εσκεμμένα να ξεχνάει το όλο ζήτημα εδώ στα νησιά με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους αλλά και τους αιτούντες άσυλο;
Αποδεχόμαστε η Τουρκία να εκβιάζει το νησί μας, την χώρα μας και την Ευρώπη εργαλειοποιώντας τους πρόσφυγες/μετανάστες;
Δεχόμαστε να βάζουμε σε κίνδυνο το μέλλον του τόπου μας με την παραμονή ανθρώπων που μέχρι το αποτέλεσμα της εξέτασης του αιτήματος τους δεν ξέρουμε ποιοι είναι;
Aποδεχόμαστε να παραμένουν στο νησί μας άνθρωποι που έχει απορριφθεί η αίτηση τους με ότι σημαίνει γι’ αυτούς και κατά συνέπεια για μας;
Και λέμε αποδεχόμαστε γιατί αυτό ακριβώς απαιτεί από μας η κυβερνητική πολιτική. Απαιτεί να δεχτούμε όλα τα παραπάνω.
Εμείς δεν τα αποδεχόμαστε αυτά! Ούτε τους τρόπους που προσπαθούν να μας επιβληθούν και φυσικά ούτε την αποφασισμένη πολιτική του υπουργού και της κυβέρνησης.
Αποτελεί κομβική αναγκαιότητα κυρίως για εθνικούς λόγους, στην παραμεθόριο, στα νησιά μας και στον Έβρο να γίνεται μόνο καταγραφή και ταυτοποίηση!
Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, η ενότητα του Χιακού λαού είναι επιβεβλημένη! Οφείλουμε να αφήσουμε στο περιθώριο όλους αυτούς, που προκειμένου να επιτύχουν τους σχεδιασμούς τους στις πλάτες μας, δηλητηριάζουν τον κοινωνικό ιστό με τις σειρήνες του διχασμού.
Ως Κίνημα Αλλαγής καλούμε την κυβέρνηση, τον υπουργό και από εδώ και πέρα και την Δημοτική Αρχή να κάνουν ένα βήμα πίσω. Να κατανοήσουν επιτέλους ότι ούτε με την βία, ούτε με εκβιαστικά διλήμματα ούτε με τερτίπια και διχασμούς εφαρμόζονται πολιτικές.

Διαφήμιση