Αρχική Νέα Τοπικά Νέα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία- 20 κρούσματα το τελευταίο τριήμερο Φεβρουαρίου

Νέα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία- 20 κρούσματα το τελευταίο τριήμερο Φεβρουαρίου

226

Με αυξημένο ιικό φορτίο παρουσιάζεται η Χίος, όπου το τελευταίο τριήμερο καταγράφηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού. Μάλιστα, ο Φεβρουάριος έκλεισε με 56 συνολικά κρούσματα -τα 54 καταγράφηκαν μετά τις 15 του μήνα.

Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει στη σχολική κοινότητα.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Αιγαίου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμίλιος Ευαγγελινός, ανέφερε ότι μόλις σήμερα το πρωί έχουν βγει δύο θετικά μοριακά τεστ που αφορούν δύο αδέλφια-μαθητές της Γ’ και Α’ τάξης του Γενικού Λυκείου Βροντάδου, οπότε και τα τμήματά τους θα κάνουν μάθημα με τηλεδιάσκεψη. Παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει κρούσμα και σε μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Καρδαμύλων, που έχει αδελφάκι στο Γυμνάσιο Καρδαμύλων. Και ο μαθητής του Γυμνασίου μπήκε σε καραντίνα, ενώ παράλληλα θα γίνει η απαιτούμενη ιχνηλάτηση.

Κράτησαν τα παιδιά τους σπίτι
Επίσης, σήμερα το Μουσικό Γυμνάσιο βάσει πρωτοκόλλου λειτουργεί κανονικά, και μόνο στην Α’ Γυμνασίου γίνεται μάθημα με τηλεδιάσκεψη μετά το ένα κρούσμα που εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Όμως, οι γονείς κράτησαν τα παιδιά στο σπίτι -μόνο το 22% των μαθητών πήγαν στο σχολείο- φοβούμενοι και το θέμα των μετακινήσεων με το λεωφορείο. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου που ζητούσε να μείνει κλειστό το σχολείο μέχρι και την προσεχή Τετάρτη για καλύτερο έλεγχο της κατάστασης.
Χθες, Κυριακή, η Ένωση Γονέων Νομού Χίου, εκφράζοντας την ανησυχία της για την ανίχνευση κρουσμάτων Covid-19 σε σχολεία του νησιού και τον τρόπο διαχείρισής τους, ζήτησε άμεσα να γίνεται απολύμανση όλου του σχολείου και αναστολή λειτουργίας μέχρι να επιβεβαιωθεί με μοριακά τεστ σε παιδιά και εκπαιδευτικούς η μη διασπορά του ιού.
Ζητά, επίσης, τα μοριακά τεστ στα εμπλεκόμενα τμήματα αλλά και rapid test στον υπόλοιπο πληθυσμό των σχολείων να γίνονται άμεσα και δωρεάν με ευθύνη της Πολιτείας.

Σε επικοινωνία που είχε, εξάλλου, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, κ. Ευαγγελινός, με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων, Μιχάλη Πουλάδα, εξετάζεται να γίνει ενημέρωση των γονιών για τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται.

Σημειώνεται, επίσης, ότι σύμφωνα με ανάρτηση του Γυμνασίου Καλλιμασιάς βγήκαν αρνητικοί στα rapid test οι καθηγητές του σχολείου. Καλά νέα και από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, όπου 30 μοριακά τεστ σε εκπαιδευτικούς και 44 στους μαθητές της ΣΤ’ τάξης, ακόμα και στον μαθητή που είχε βγει θετικός στο rapid test, είναι αρνητικά, όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αριστείδης Κελεπερτζής.

Καμία ενημέρωση
Να σημειωθεί, τέλος, ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη ενημέρωση από τη Στρατιωτική Διοίκηση του νησιού, αλλά και από τη Διεύθυνση σούπερ μάρκετ πολυεθνικής αλυσίδας -δύο χώροι από όπου και ξεκίνησαν οι εντοπισμοί κρουσμάτων μετά τις 15 Φεβρουαρίου στο νησί.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
www.ertnews.gr/perifereiakoi-stathmoi/voreio_aigaio/chios

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜε σοβαρά εγκαύματα από έκρηξη σε γκαζάκι νοσηλεύεται πρόσφυγας- αεροδιακομιδή στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΦωτιά μεταξύ Κουρούνια και Εγρηγόρο