Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Νέο κύμα κακοκαιρίας, ο καιρός μέχρι την Τετάρτη

Νέο κύμα κακοκαιρίας, ο καιρός μέχρι την Τετάρτη

268
  • Νέο κύμα κακοκαιρίας από το απόγευμα. Μικρή άνοδος του υδραργύρου αναμένεται από την Τετάρτη. Έως τότε θα υπάρξουν κάποια διαλείμματα ύφεσης που όμως θα διατηρήσουν το θερμόμετρο σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τον παγετό να κρύβει παγίδες.

Η Πολιτική Προστασία συνιστά προσοχή στις μετακινήσεις. Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες με χιονοπτώσεις στη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και μέσα στη Θεσσαλονίκη. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και στην Αττική,  ενώ δεν αποκλείεται από τη Δευτέρα να χιονίσει και μέσα στην Αθήνα.

Το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, η «Σοφία» όπως την ονόμασαν οι μετεωρολόγοι, αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο

πρόγνωση καιρού

Σάββατο 05-01-2019
Καιρός: Στα Βορειοδυτικά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τις Σποράδες και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Μεμονωμένες καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλασσίες περιοχές, κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός, κατά τόπους ολικός στα Βόρεια.

Κυριακή 06-01-2019 Θεοφάνεια
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Σταδιακά από το απόγευμα χιονόνερο ή χιονοπτώσεις στα βόρεια που μέχρι αργά τη νυχτα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, όμως παγετός θα σημειωθεί κυρίως τις πρωινές και βραδικές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Δευτέρα 07-01-2019
Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, καθώς και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη,, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Σποραδικές καταιγίδες στη νότια νησιωτική χώρα. Σταδιακά το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Τρίτη 08-01-2019
Καιρος: Στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια, όπου κατά τόπους έως το μεσημέρι θα είναι πιο πυκνές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμίαια από το βράδυ θα αυξηθούν
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα το πρωί έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Τετάρτη 09-01-2019

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την Πέμπτη στις υπόλοιπες θάλασσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά και τα βόρεια.
Άνεμοι: Νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 6 και σταδιακά στα πελάγη 7 και στο Αιγαίο την Πέμπτη 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Φώτο: Χίος, από προσωπική σελίδα Κατερίνας Γεωργούλη.