Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Νέο πρόβλημα με τα μαθητικά δρομολόγια της Αμανής, διαμαρτυρία και από Παρπαριά

Νέο πρόβλημα με τα μαθητικά δρομολόγια της Αμανής, διαμαρτυρία και από Παρπαριά

85

“Τόπος χωρίς σχολείο είναι νεκρός…”, τονίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Βολισσού (Δημοτική Ενότητα Αμανής) στη Χίο, εκφράζοντας την αγανάκτηση του μετά την ανακοίνωση των υπεραστικών ΚΤΕΛ ότι θα διακόψουν μέχρι νεοτέρας τα μαθητικά δρομολόγια που αφορούν την Παρπαριά.
Όπως αναφέρεται ο σύλλογος, το συμβάν αυτό έρχεται να προστεθεί στα προβλήματα που είχαν οι 2 μαθητές από τα Κουρούνια και ο ένας από τα Χάλανδρα, και μάλιστα για την Παρπαριά που έχει 4 παιδιά στο Δημοτικό και μια μαθήτρια στο Λύκειο.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, ζητούν «από την Περιφέρεια να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα μαθητικά δρομολόγια να εκτελούνται από επαγγελματίες που θα μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά μας κάτω από ασφαλείς συνθήκες , με τακτικά δρομολόγια και όπως πρέπει χωρίς οι γονείς να ανησυχούν καθημερινά αν το λεωφορείο θα έχει πετρέλαιο ή θα είναι χαλασμένο και με ποιο τρόπο θα πάνε τα παιδιά στο σχολείο».
Εν τω μεταξύ το μεγάλο πρόβλημα των Υπεραστικών ΚΤΕΛ είναι τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί, μεταξύ αυτών και στο συνεργαζόμενο πρατήριο υγρών καυσίμων.
Αδυνατώντας να πληρώσουν για τα καύσιμα, αναγκάστηκαν να διακόψουν σήμερα τα μαθητικά δρομολόγια στην Αμανή και πιθανότατα από αύριο σε όλο το νησί.
Αν και η Περιφέρεια, συμφωνούν και οι ίδιοι οι μέτοχοι των Υπεραστικών ΚΤΕΛ είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της, περιμένουν να πάρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα το τρίμηνο Σεπτέμβριος- Νοέμβριος (που συνήθως γίνεται πριν τα Χριστούγεννα) ώστε να μην κινδυνεύουν με χειρόφρενο όλα τα μαθητικά δρομολόγια στο νησί.
Στη συνέχεια παραθέτουμε όλη την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Βολισσού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων Βολισσού εκφράζει την αγανάκτηση του μετά την ανακοίνωση των υπεραστικών ΚΤΕΛ ότι θα διακόψουν μέχρι νεοτέρας τα μαθητικά δρομολόγια που αφορούν την Παρπαριά.
Συγκεκριμένα από την Παρπαριά μεταφέρονται καθημερινά 5 μαθητές. 4 φοιτούν στο δημοτικό κ μια μαθήτρια στο Λύκειο. Ο αριθμός αυτός μπορεί να φαντάζει πολύ μικρός αλλά δυστυχώς είναι ο μεγαλύτερος αριθμός μαθητών που μεταφέρονται στο σχολείο, μετά τους μαθητές της Βολισσού. Κανένα άλλο χωριό δεν έχει τόσα παιδιά να μένουν μόνιμα εκεί! Ας σημειωθεί επίσης ότι η μια μαθήτρια δημοτικού δεν έχει κανένα τρόπο να μεταφερθεί στο σχολείο αφού οι γονείς της δεν διαθέτουν αυτοκίνητο.
Δυστυχώς αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα ΚΤΕΛ μας αφήνουν “ξεκρέμαστους”. Σίγουρα όλοι θυμούνται το περιστατικό με τα παιδιά στα Κουρούνια και στα Χάλανδρα και άλλα τόσα που κάθε χρόνο εξαντλούν και την τελευταία σταγόνα της υπομονής μας. Δυστυχώς τα ΚΤΕΛ για διάφορους λόγους δεν μπορούν να μας εξυπηρετήσουν και ταλαιπωρούν τα παιδιά μας χωρίς λόγο.
Ζητάμε από την Περιφέρεια να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τα μαθητικά δρομολόγια να εκτελούνται από επαγγελματίες που θα μπορούν να μεταφέρουν τα παιδιά μας κάτω από ασφαλείς συνθήκες , με τακτικά δρομολόγια και όπως πρέπει χωρίς οι γονείς να ανησυχούμε καθημερινά αν το λεωφορείο θα έχει πετρέλαιο ή θα είναι χαλασμένο και με ποιο τρόπο θα πάμε τα παιδιά στο σχολείο.
Τα παιδιά αυτά της Παρπαριάς, των Χαλάνδρων, των Κουρουνίων, της Βολισσού, των Διευχών· είναι αυτά που κρατάνε την Αμανή ζωντανή…
Τόπος χωρίς σχολείο είναι νεκρός… Δεν θα έπρεπε να τα σπρώχνετε να φύγουν… Τρόπους να τα κρατήσετε εδώ θα έπρεπε να ψάχνετε… και τρόπους να φέρετε κι άλλα … Να πάρει ζωή ο τόπος και να μην σβήσει από το χάρτη…