Αρχική Απόψεις Aρθρα Νέστορας Ξυλάς: Γιατί η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό είναι η...

Νέστορας Ξυλάς: Γιατί η μόνη κερδισμένη ψήφος για το λαό είναι η ψήφος στο ΚΚΕ;

31

ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ εκβιάζουν με θράσος ότι η ψήφος που δεν πάει σ’ αυτούς, είναι χαμένη ψήφος. Το ίδιο παιχνίδι παίζουν και για τις τοπικές εκλογές. Ο λαός να μην μπει την Κυριακή στο παραβάν με «κενό μνήμης». Τα τρία μνημόνια που ψήφισαν και εφάρμοσαν, οι δεσμεύσεις τους για κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης στο διηνεκές, ο ανταγωνισμός τους για το ποιος μπορεί καλύτερα να υπηρετήσει τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ!

του Νέστορα Ξυλά
Γραμματέα της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ

H ψήφος σε αυτά αλλά και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ, είναι χαμένη γιατί:
– Την άλλη μέρα θα την περιφέρουν ως «συγχωροχάρτι» για όσα έκαναν έως τώρα σε βάρος του, λέγοντας πως πρόκειται για «πράσινο φως» για τη συνέχιση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής.
– Στην ΕΕ, όλοι τους μαζί (σοσιαλδημοκράτες, ακροδεξιοί, σοσιαλιστές και αριστεροί) ψηφίζουν μαζί το 90% των αντιλαϊκών της αποφάσεων, διεκδικούν αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ΕΕ, στη συμμετοχή της σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.
– Σημαίνει «ναι» στην ΕΕ της φτώχειας, της ανεργίας για τους νέους, του αντικομμουνισμού, της ενιαίας επίθεσης στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα. Στην ΕΕ που χτίζει τείχη ΒΙΑΛ» και «Μόριες» για τους κατατρεγμένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους όπου η ίδια συμμετέχει.
– Ενισχύει τις αυταπάτες για μια «καλύτερη» τάχα ΕΕ, όπως αυτές που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το «προοδευτικό» του μέτωπο, που είναι φορέας της ίδιας αντιδραστικής – αντιλαϊκής πολιτικής με αυτήν των νεοφιλελεύθερων συμμάχων της ΝΔ.
– Η πολιτική τους δεν μπορεί να αποτελέσει απάντηση ούτε στην ακροδεξιά και τον φασισμό, γιατί υπηρετεί το κεφάλαιο, την εξουσία του, που είναι η μήτρα του φασισμού και τροφοδοτεί την ακροδεξιά ως δύναμη κρούσης και σίγουρη εφεδρεία ενάντια στο λαό, τους αγώνες και τα δικαιώματά του.

Τους απαντάμε την Κυριακή, με τη μόνη κερδισμένη ψήφο, που είναι η ψήφος στο ΚΚΕ!

Η ψήφος στο ΚΚΕ, δεν αθροίζεται σε κανένα άλλο κόμμα. Αποτελεί το πιο ξεκάθαρο, το πιο δυνατό «όχι» στην πολιτική που μας έφερε έως εδώ:
– Την ψήφο στο ΚΚΕ ο λαός θα τη βρει δίπλα του, στους αγώνες για να βάλει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, για ανάκτηση των απωλειών και σύγχρονα δικαιώματα, στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες του.
– Είναι ψήφος ενίσχυσης της λαϊκής αντιπολίτευσης, απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές, που η πολιτική της θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, είτε σχηματιστεί με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με τη ΝΔ.
– Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ, αποτελεί το πιο δυνατό «όχι» στην ΕΕ του κεφαλαίου, το πιο δυνατό «ναι» στην πάλη για αποδέσμευση και φωτίζει την προοπτική της εργατικής εξουσίας, της Ελλάδας και της Ευρώπης του σοσιαλισμού.
Τις μέρες και τις ώρες που απομένουν μέχρι την ώρα της κάλπης, «σκέψου καλά, σημάδεψε σωστά». Ισχυρό ΚΚΕ για να γίνει η πραγματική διαφορά!