Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Νίκος Βούτσης: Ανοιχτή πρόκληση για πραξικόπημα από τη Χ.Α. μέσα στη Βουλή...

Νίκος Βούτσης: Ανοιχτή πρόκληση για πραξικόπημα από τη Χ.Α. μέσα στη Βουλή (Video)

102

«Σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο πέσανε οι μάσκες της Χ.Α. δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης για το επεισόδιο που προηγήθηκε με απαράδεκτες λεκτικές εκφράσεις από τη Χ.Α.
«Η πολιτική δύναμη Χ.Α. ευθύτατα κάλεσε σε πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και μάλιστα με την επίνευση της πλειοψηφίας της Κ.Ο. της Χ.Α.» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης και μίλησε για κλιμάκωση που επιχειρείται ενόψει των συλλαλητηρίων.

“Καλώ την στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Πρωθυπουργό, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες» αυτή ήταν η απαράδκετη πρόκληση του βουλευτή της Χ.Α. Κ. Μπαρμπαρούση που έβαλλε ευθέως κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας προσβάλλοντας κατάφορα το Ελληνικό Κοινοβούλιο. (το σχετικό βίντεο στο τέλος του κειμένου)
Απόλυτη ήταν η καταδίκη από όλα τα κόμματα της Βουλής, ενώ τη λήψη μέτρων προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Χθες μίλησε ο πρόεδρος της και δεν μίλησε για τέτοια ζητήματα. Προφανώς είμαστε μπροστά σε μια κλιμάκωση που θέλει να προκαλέσει διχασμό, ταραχή στις Ένοπλες δυνάμεις, βίαια επεισόδια ενόψει των συλλαλητηρίων». «Θα εισηγηθώ για τη μη παρουσία των κυρίων αυτών περαιτέρω» είπε ο κ. Βούτσης ενώ πρόσθεσε ότι θα ληφθούν μέτρα.
“Να μείνουν στα πρακτικά οι ύβρεις της Χ.Α. και να μην διαγραφούν” εισηγήθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για να μείνουν ως διδάγματα για το μέλλον.
Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε την απαράδεκτη πρόκληση και τα αντιδημοκρατικά καλέσματα της Χ.Α.
Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης καταδίκασε το απαράδεκτο περιστατικό που δημιούργησε η Χ.Α.
“Να καταδικαστούν από όλη τη Βουλή οι απαράδεκτες εκφράσεις και την πρόσκληση σε τέλεση κακουργήματος να αναλάβουν δράση οι Ένοπλες Δυνάμεις είπε ο Αν. Λοβέρδος ενώ τάχθηκε κατά της διαγραφής από τα πρακτικά.
Λαμβάνοντας το λόγο ο Χαυγίτης Χ. Παππάς δεν ανακάλεσε και συνέχισε στους ίδιους υψηλούς τόνους.
Ο κ. Μαυρωτάς από το ΠΟΤΑΜΙ καταδίκασε όσα είπε η Χ.Α. μέσα στη Βουλή και υποστήριξε και αυτός να μην διαγραφούν οι απαράδεκτες εκφράσεις από τα πρακτικά. Η Ένωση Κεντρώων καταδίκασε επίσης.
Έκκληση στις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου στις δυνάμεις της Δημοκρατίας και τις επιταγές του Συντάγματος που έχουμε ορκιστεί όλοι να κρατήσουμε ένα επίπεδο. Οι αρνητές της Δημοκρατίας και οι υποψήφιοι κατάδικοι δεν πρέπει να διαταράξουν την κοινοβουλευτική τάξη υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης.
«Από στόματος κοράκου κρα» θα ακούσεις αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση προσβάλλονται και τα κοράκια δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Παφίλης. Είναι δεδομένο ότι στηρίζουν τη Χούντα, τι μιλάει ο κ. Παππάς; Όταν διακηρύσσει υπέρ της χούντας; Ποιοι μιλούν τα φασισταριά της χούντας που καταπίεζαν όλο τον ελληνικό λαό; Ποιοι μιλούν για πατρίδα;
Το περιεχόμενο της φασίζουσας ομιλίας της Χ.Α. καταδίκασαν και οι ΑΝΕΛ δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τους Δ. Καμμένου. Να μείνουν στα πρακτικά οι εκφράσεις γιατί θα φανούν χρήσιμα στον Εισαγγελέα.
“κ. Χατζηδάκη, θα έλεγα να αποφευχθούν οι χαρακτηρισμοί ως το τέλος της συζήτησης” όπως «ξεπουλάτε τη Μακεδονία» είπε ο κ. Βαρεμένος απευθυνόμενος στη Ν.Δ. καλώντας να κρατήσει χαμηλούς τόνους.
Κατ. Μπρέγιαννη

Βίντεο με τις φασιστικές προκλήσεις της Χ.Α.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: avgi.gr

Διαφήμιση