Αρχική Νέα Τοπικά “Νύχτα χωρίς Ατυχήματα”- δεν πίνει ο οδηγός της παρέας!

“Νύχτα χωρίς Ατυχήματα”- δεν πίνει ο οδηγός της παρέας!

88

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) διοργανώνει και φέτος για 11η συνεχόμενη χρονιά, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 τη Νύχτα χωρίς Ατυχήματα σε 25 πόλεις της Ελλάδας, ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε άλλες 28 χώρες.
Κύριος στόχος της δράσης αυτής είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την Οδική Ασφάλεια, μέσω της ενημέρωσης, προάγοντας παράλληλα πολύτιμα μηνύματα στους οδηγούς, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους, σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και να ενθαρρύνουν τους νεαρούς επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.
Παρά τη μείωση των τροχαίων συμβάντων που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου ιδιαίτερα για στις νεαρές ηλικίες.
Η δράση στη Χίο υλοποιείται από την Τροχαία Χίου, τον Τομέα Ψυχικής Υγείας Χίου και το Τοπικό Τμήμα Χίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και θα πραγματοποιηθεί στο cafe bar “ SUENO”
Το μήνυμα της βραδιάς είναι:
«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»

Η Ομάδα Εθελοντών Χίου