Αρχική Μαστίχα Μαστιχοπαραγωγοί Νέα ανακοίνωση ΝΟΔΕ Χίου για πυρόπληκτους μαστιχοκαλλιεργητές

Νέα ανακοίνωση ΝΟΔΕ Χίου για πυρόπληκτους μαστιχοκαλλιεργητές

93

Χίος 25/07/2017
Για τα όσα αναφέρει o κ. Μιχαηλίδης στην απάντηση του σχετικά με τις αποζημιώσεις στους μαστιχοπαραγωγούς για τη φωτιά του 2016 κατ’ αρχάς του επιστρέφουμε τα περί επικίνδυνης άγνοιας.
Ας ρωτήσει τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και κάποιους από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ τι υποσχέθηκαν μετά τη φωτιά. Τότε δεν γνώριζαν τον κανονισμό κρατικών ενισχύσεων; Τώρα τον ανακάλυψαν;
Ας ρωτήσει τον πρόεδρο της ΕΜΧ που σύμφωνα με ανάρτηση του οι φωνές του ακούστηκαν μέχρι το Βουνάκι ώστε οι υπηρεσιακοί του ΕΛΓΑ να θυμηθούν το “ειδικό μέτρο” που λένε ότι διαπραγματεύονται με την ΕΕ. Ας κάνει τον κόπο να συγκρίνει το τι περιελάμβανε η ΚΥΑ για τη φωτιά του 2012 και τι η ΚΥΑ για τη φωτιά του 2016. Μήπως είχε διπλάσιο εισοδηματικό όριο για τους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες όπως είναι οι περισσότεροι μαστιχοπαραγωγοί; Μήπως δεν είχε όριο ηλικίας; Μήπως προέβλεπε το 30% καταστροφή να μπορεί να εκτιμάται ανά περιοχή;
Ας ρωτήσει το ΥΠΑΑΤ που είναι ο διπλασιασμός της παραγωγής και ο ταυτόχρονος υποδιπλασιασμός του ασφαλίστρου που υποσχέθηκαν.
Ρωτήστε και δημοσιοποιήσετε αν μπορείτε το ύψος των αποζημιώσεων που δόθηκαν για τη φωτιά του 2012, καθώς ως ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχατε ενεργά στη προπαγάνδα ότι δεν αποζημιώθηκε κανείς!!!

Για τις υπόλοιπες “πρόνοιες” που αναφέρει του θυμίζουμε απλά ότι το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης το διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, για να μπορεί σήμερα να είναι “γαλαντόμος” προς τους αγρότες. Η κυβέρνηση του το είχε “παγώσει” προς επαναδιαπραγμάτευση, η οποία τελικά και δεν έγινε με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η υλοποίηση του προγράμματος. (Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει απορροφητικότητα πολύ χαμηλότερη από τον κοινοτικό μέσο όρο) Και προφανώς “επαναδιαπραγμάτευση” δεν είναι η τακτική διαδικασία αναθεώρησης και εσωτερικής μεταφοράς πόρων!

Τέλος η φαιδρότητα και η διαστρέβλωση κ Μιχαηλίδη είναι συνώνυμο της επικίνδυνης και καταστροφικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, την οποία υπηρετείτε πιστά.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚλειστός ο χώρος στάθμευσης στην Αγία Φωτιά
Επόμενο άρθροΕφερε ένταση και… ΜΑΤ ο καυγάς δύο γυναικών στον καταυλισμό της Σούδας