Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση NRC για την τροφική δηλητηρίαση προσφύγων στη Σούδα- δόθηκε σε όλους...

Ανακοίνωση NRC για την τροφική δηλητηρίαση προσφύγων στη Σούδα- δόθηκε σε όλους εξιτήριο

319

Καλά στην υγεία τους είναι όλοι οι πρόσφυγες που νοσηλεύθηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου λόγω τροφικής δηλητηρίασης στον καταυλισμό της Σούδας.
Πήραν εξιτήριο τόσο τα τρία παιδιά, δύο αδελφάκια 4 και 6 ετών αντίστοιχα και ένα βρέφος 14 μηνών, καθώς και οι δύο ενήλικες άντρες από παιδιατρική και παθολογική κλινική αντίστοιχα.
Τη λύπη της για το συμβάν εκφράζει η νορβηγική οργάνωση NRC που έχει την ευθύνη των συσσιτίων. Μέχρι την ολοκλήρωση της εσωτερικής έρευνας που διεξάγει η συγκεκριμένη ΜΚΟ αλλά και των επίσημων πορισμάτων από τη διεύθυνση υγιεινής θέτει σε προσωρινή αργία τη συγκεκριμένη επιχείρηση που διέθεσε τα γεύματα το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.
NRC_anakoinwssi_16MAy2017

Εξάλλου με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου «Σκυλίτσειου» ενημερώνει ότι:
« τα περιστατικά που προσήλθαν στα Επείγοντα (ΤΕΠ) του νοσοκομείου έπασχαν από οξείες γαστρεντερικές διαταραχές.
Από τις 7μ.μ. έως τις 11μ.μ. προσήλθαν στα ΤΕΠ από την ΣΟΥΔΑ συνολικά 37 πρόσφυγες – μετανάστες (17 άντρες, 11 γυναίκες και 9 παιδιά), εκ των οποίων έγινε εισαγωγή σε 5 από αυτούς.
Από τις 11μ.μ. έως τις 7π.μ. προσήλθαν στα ΤΕΠ από την ΒΙΑΛ συνολικά 8 πρόσφυγες – μετανάστες (2 άντρες, 2 γυναίκες και 4 παιδιά)».
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα 45 αυτά άτομα είναι αυτά που ακολούθησαν και κάποια φαρμακευτική αγωγή (συνολικά εξετάστηκαν περισσότερα από 70), ενώ τα 8 άτομα που προσήλθαν στα ΤΕΠ από τη ΒΙΑΛ είχαν βρεθεί το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, 16/5/17, στη Σούδα από όπου και προμηθεύτηκαν φαγητό!