Αρχική Νέα Τοπικά ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ και σωματεία: πρωτομαγιά στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης

ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ και σωματεία: πρωτομαγιά στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης

87

“Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ είναι ημέρα μνήμης και τιμής!”, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ που καλεί σε προσυγκέντρωση την Παρασκευή 1η Μαΐου, στις 10.30 στην είσοδο της Απλωταριάς και συμβολική πορεία προς στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στις 11.00 το πρωί όπου θα γίνει η εκδήλωση.
Συμμετοχή δηλώνουν επίσης τα σωματεία, ΣΕΣΝΟΧ, Σωματείο Ιδιωτικών και Εμποροϋπαλλήλων, Σύλλογος Γυναικών Χίου.

“Είναι η μέρα, συνεχίζει η ανακοίνωση, που οι εργάτες όλου του κόσμου τιμούν τους νεκρούς της τάξης τους, τους ηρωικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες, τις εργατικές αιματηρές κατακτήσεις, στην ανειρήνευτη πάλη με τους εκμεταλλευτές μας. Είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο…”, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ.
“…Η 1η του Μάη είναι απεργία και έτσι θα τη γιορτάσουμε , οργανώνοντας την πάλη σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς…
…Δεν θα υποκύψουμε στο κάλεσμα για σιωπητήριο της κυβέρνησης. Η κατάρρευση των δημόσιων συστημάτων Υγείας, ακόμη και στην κορωνίδα του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, παρά τον ηρωισμό των εργαζομένων σε αυτά, η εντατικοποίηση της εργασίας και η έλλειψη μέτρων στοιχειώδους προστασίας με κινδύνους για τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων, η ανεργία, η δοκιμή νέων, πιο εξελιγμένων μορφών εκμετάλλευσης, όπως η τηλεργασία, είναι μερικές μόνο από τις καθημερινές εικόνες που αποδεικνύουν τη σήψη και την ιστορική χρεοκοπία του καπιταλισμού. Την ίδια στιγμή, το κυνήγι του κέρδους και οι ανταγωνισμοί γύρω από αυτό υπονομεύουν τις υπαρκτές δυνατότητες της επιστήμης και της έρευνας, που θα μπορούσαν να δώσουν πιο γρήγορα διέξοδο στη σημερινή πανδημία και να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες ανάγκες…

…Υπάρχει διέξοδος! Προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτό είναι το ιστορικό μήνυμα της Πρωτομαγιάς, που όσο κι αν προσπαθήσουν, αφεντικά, κυβερνήσεις, δεν θα επιτρέψουμε να παραχαραχτεί. Δεν έχουμε αυταπάτες!!! Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον ταξικό αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.
Καλούμε τα σωματεία μέλη μας την Παρασκευή 1η Μάη στη συμβολική συγκέντρωση-μέσω εκπροσώπων των σωματείων και με τα κατάλληλα μέσα προστασίας – στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στου Χανδρή στις 11 πμ.
Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 στην είσοδο της Απλωταριάς και συμβολική πορεία προς στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στις 11 που θα γίνει η εκδήλωση.