Αρχική Νέα Τοπικά ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ: Νέο όχι σε καινούργιες δομές προσφύγων- μεταναστών

ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ: Νέο όχι σε καινούργιες δομές προσφύγων- μεταναστών

78

“Έτοιμοι από καιρό η κυβέρνηση, ο υπουργός της κ. Μηταράκης με το επιτελείο του, αλλά και εκμεταλλευόμενοι την αμφισημία της δημοτικής αρχής Χίου, που παρεξέκλινε από τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, προετοιμάζουν για άλλη μια φορά το πεδίο για να μετατραπεί το νησί μας και τα νησιά μας σε φυλακές ανθρώπινων ψυχών της ΕΕ.“Αφού έσπασαν τα μούτρα τους με τους Πραιτοριανούς τους των ΜΑΤ, που έβριζαν, έσπαζαν και χτυπούσαν, τώρα άλλαξαν ρότα και προσπαθούν να μας πείσουν για τα καλά της νέας δομής τη μια στο Αίπος , σήμερα στο Θόλος, αύριο στον Ανδρόλακκο και δεν ξέρουμε πού αλλού!”,αναφέρει σε ανακοίνωση του το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ.
Ξεκαθαρίζει δε πως “στο βαθμό των δικών της δυνατοτήτων και ευθυνών δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμιά νέα δομή πάνω στο νησί, κλειστή ή ανοικτή, μικρή ή μεγάλη”.
“Από την πρώτη στιγμή αγωνίζεται για το κλείσιμο της ΒΙΑΛ γι’ αυτό και είχε κινητοποιηθεί έξω από τις εγκαταστάσεις της, όταν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έτρεχαν να την εγκαινιάσουν μαζί με το σημερινό υπουργό, την ώρα που άλλοι κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου.
Από την πρώτη στιγμή έχουμε εκφράσει την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες, που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ είτε τους βομβαρδίζουν είτε τους εξαθλιώνουν αρπάζοντας τους φυσικούς τους πόρους και τους σπρώχνουν στους δρόμους των δουλεμπόρων, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Τουρκία, Ελλάδα και στην Ευρώπη, στα δίχτυα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.
Η κυβέρνηση και ο υπουργός της , αλλά και όσοι τους στηρίζουν τοπικοί παράγοντες και ορισμένα ΜΜΕ πιστοί στο δόγμα να περάσει δια πυρός και σιδήρου η πολιτική της ΕΕ, ο εγκλωβισμός των προσφύγων και των μεταναστών στα νησιά μας, η διαχείριση του ανθρώπινου πόνου στις πλάτες των Χιωτών και των νησιών μας , έχουν βαριές ευθύνες και η δράση τους αποτελεί στίγμα για την ιστορία του”, αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, που δηλώνει ότι θα συμμετέχει σε όλους τους αγώνες που ξεδιπλώνονται το επόμενο διάστημα.
Επιμένει δε για μόνο χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί, να υπάρχει άμεση αποσυμφόρηση, να καταργηθεί η κοινή δήλωση Ε.Ε.- Τουρκίας και των συμφωνιών του Δουβλίνου και με ευθύνη του ΟΗΕ το άσυλο των αιτούντων να δίνεται στην Τουρκία.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρόταση Δημάρχου για τη θέση “Μπαμπακιές” στο 18ο χιλιόμετρο Χίου- Βολισσού
Επόμενο άρθροΛωβοκομείο… αν είχε μιλιά, γράφει ο Δ. Ψωμαδάκης