Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ο Άλλος Δρόμος- Στράτος Γεωργούλας: Νεκροταφείο Ημιτελών Έργων η Χίος (video)

Ο Άλλος Δρόμος- Στράτος Γεωργούλας: Νεκροταφείο Ημιτελών Έργων η Χίος (video)

135

«Εχω βαρεθεί να συνηθίζω»· με αυτή τη φράση ξεκίνησε την συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής του περιφερειακού συνδυασμού «Ο Άλλος Δρόμος» Στράτος Γεωργούλας και σταχυολόγησε τα προβλήματα όπως είναι οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος το μη πόσιμο νερό της βρύσης, να μην έχει ολοκληρωθεί η επέκταση του αεροδρομίου η να είναι ένα λιμάνι σε κακή κατάσταση.
Χαρακτηρίζοντας τη Χίο ως «νεκροταφείο Ημιτελών Έργων της Περιφέρειας», ο κ. Γεωργούλας, καθηγητής κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μυτιλήνης αναρωτήθηκε τι έκαναν οι άλλοι συνυποψήφιοι του που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις επερχόμενες εκλογές από τις θέσεις και τα αξιώματα που κατείχαν.
Σε ότι αφορά τη μεταπήδησή του από τα δημοτικά δρώμενα της Λέσβου, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σημείωσε ότι τον ώθησαν σε αυτό τα κοινά προβλήματα που έχουν τα νησιά μας, χαρακτηρίζοντας ως πιο σημαντικό το πρόβλημα της Δημοκρατίας.


Ετσι έδωσε έμφαση στην ηλεκτρονική Δημοκρατία, και τη δυνατότητα στους πολίτες να ελέγχουν για την πορεία των έργων· κάτι που μέχρι τώρα δεν μπορούν να κάνουν και που δεν το είδε σε κανένα άλλο συνδυασμό.
Στον τομέα της ανάπτυξης επισήμανε ότι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου είναι 2η από το τέλος στο θέμα του τουρισμού (ακολουθεί τελευταία η Δυτική Μακεδονία) με μόλις 37% πληρότητα κλινών, ενώ αντίθετα είναι η μόνη Περιφέρεια από τις 13 όπου έχουμε αύξηση της ανεργίας, με ποσοστό της τάξης του 4%.

Εξήρε τα άτομα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του «Άλλου δρόμου», τονίζοντας πως δεν πρόκειται για πολιτικάντηδες και ανακοίνωσε τα πέντε πρώτα ονόματα για την Περιφερειακή Ενότητα Χίου που είναι οι:
Φιλομήλα Μπόλια, συνταξιούχος διοικητικός υπάλληλος Πανεπιστημίου
Αντρέας Ροδάκης, τεχνολόγος- ακτινολόγος
Χρύσα Σταύρου, ελεύθερος επαγγελματίας
Γιώργος Φιλιππάκης, δημοσιογράφος και
Γιώργος Χάμπας, κοινωνιολόγος.
Στη διήμερη επίσκεψή του στη Χίο, συναντήθηκε με εκπροσώπους της ΕΜΧ, Επιμελητηρίου Χίου, του Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ, το Κοινωνικό Φαρμακείο, παρακολούθησε τη συνάντηση του Συντονισιτκού Οργάνου στη Λαγκάδα για το θέμα με τα τηγανέλαια ενώ είδε τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου και το Δήμαρχο Χίου.
Allos_Dromos_e-δημοκρατία_22Mar19

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr