Αρχική Απόψεις Aρθρα Ο δάσκαλος που άνοιξε νέα μονοπάτια στη Χίο- Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για το...

Ο δάσκαλος που άνοιξε νέα μονοπάτια στη Χίο- Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για το Γ. Χαλάτση

326

Τους ήρωές τους επέλεξαν οι αναγνώστες της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και αυτοί παρουσιάζονται σε ένα δισέλιδο αφιέρωμα στην ΚτΚ, 31Ιανουαρίου 2021.
Τα χαρακτηριστικά αυτών:
«Ανιδιοτέλεια, προσφορά, ανόθευτη καλοσύνη, εθελοντική δουλειά, είναι τα εφόδια στην εξάρτυση πέντε ανθρώπων που έλαμψαν σιωπηλώς με τη φιλάλληλη δράση τους και προτάθηκαν, μεταξύ πολλών άλλων φωτεινών παραδειγμάτων, από αναγνώστες της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», ως άοκνοι ήρωες καθημερινότητας, το ζοφερό 2020, φορείς μεταδοτικής απαντοχής», σημειώνει η εφημερίδα.


Μεταξύ των πέντε και ο Γιώργος Χαλάτσης «ο δάσκαλος που άνοιξε νέα μονοπάτια στη Χίο». Χαρακτηριστική είναι η λεζάντα στη φωτογραφία που συνοδεύει την παρουσίαση του Γιώργου Χαλάτση, Προέδρου και των Φίλων Μονοπατιών Χίου:
«Ε, ρε τρέλα που έχει ο κόσμος»: μία φράση που άκουγε συχνά ο κ. Χαλάτσης, όταν έλεγε ότι είχε αυτοκίνητο αλλά πάει στον προορισμό του με τα πόδια».
Τον πρότεινε ο Μιχάλης Μόσχος, στην πρόταση του έγραψε: «Ο Γιώργος Χαλάτσης έχει μάθει στους νέους να αγαπούν και να προστατεύουν τη φύση του νησιού μας, να εκτιμούν και να σέβονται τους παραδοσιακούς τρόπους ζωής και καλλιέργειας. Αν η flora και fauna της Χίου επιβιώσουν, η γενιά των παιδιών και των εγγονών μας θα το οφείλει σε αυτόν».
Για την ιστορία τα υπόλοιπα πρόσωπα που απαρτίζουν την 5άδα των Ηρώων της Καθημερινής στο άρθρο που υπογράφει η ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ είναι οι:

Μαρία Σακκελαρίου- ειδικευόμενη γυναικολόγος σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό.
Αγγελος Κουτουμάνος, κοινωνικός λειτουργός που δημιούργησε την μεγαλύτερη online κοινότητα για παιδιά με νοητική υστέρηση, το noesi.gr
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο «Άλλος Ανθρωπος» τη Κοινωνικής Κουζίνας.
Βίκτωρ Στιβανάκης, καθηγητής στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μέσω των προσκόπων διοργανώνει δράσεις για να ομορφύνει την Πάτρα.
Σ.σ.: Όταν η εφημερίδα ανεβάσει στη σελίδα της το συγκεκριμένο άρθρο θα το επισυνάψουμε. Πολύ πιο όμορφη όμως είναι η παρουσίαση στο χαρτί, στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, για όσους και όσες είναι τυχεροί και τυχερές να την προλάβουν σήμερα το πρωί στα περίπτερα της Χίου, αφού φτάνουν πια πολύ λίγα φύλλα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο« Παιδιά πρόσφυγες στην Ελλάδα: πολιτικές αποκλεισμού στην εκπαίδευση»
Επόμενο άρθροΝ. Μηταράκης: πρέπει να απολογηθεί ο Μιχαηλίδης- “μόνος του στον κατήφορο ο Νότης”