Αρχική Νέα Τοπικά Ο Γηρυόνης… άνοιξε το δημοτικό χώρο ανακύκλωσης στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ για προστασία...

Ο Γηρυόνης… άνοιξε το δημοτικό χώρο ανακύκλωσης στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ για προστασία προσφύγων

190
από τη σφράγιση του χώρου ανακύκλωσης στη ΒΙΑΛ

Μετά τις λάσπες οι πρόσφυγες και μετανάστες στη ΒΙΑΛ είχαν να αντιμετωπίσουν από τα ξημερώματα τις έντονες βροχοπτώσεις που έφερε ο «Γηρυόνης» στο νησί.
Ειδικά όσοι βρίσκονται γύρω από τον κύριο καταυλισμό της ΒΙΑΛ και διαμένουν σε σκηνές τύπου camping στα χωράφια, προσπάθησαν να βρουν προστασία σε πιο στεγνούς χώρους.
Για το λόγο αυτό ζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από το Δήμο Χίου, που έδωσε τη σχετική άδεια, και ανοίχτηκε ο δημοτικός χώρος που βρισκόταν η αποθήκη των ανακυκλώσιμων υλικών στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Να σημειωθεί ότι στις αρχές Νοεμβρίου, είχε σφραγιστεί από το Δήμο ο χώρος, όμως η ένταση των καιρικών φαινομένων και η δραματική κατάσταση των προσφύγων- μεταναστών οδήγησε στο άνοιγμα του συγκεκριμένου χώρου με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.

Σκηνές προσφύγων στη ΒΙΑΛ, τα πλαστικά έχουν πιαστεί με προσεγμένο τρόπο με χρήση πλαστικών καπακιών από μπουκάλια νερού

Πάντως ο χώρος χρησιμοποιήθηκε προς το παρόν από μικρό αριθμό προσφύγων- μεταναστών, αφού οι περισσότεροι προτίμησαν να παραμείνουν μέσα στις σκηνές τους, που όπως διαπιστώσαμε και σε πρόσφατο ρεπορτάζ με ιδιαίτερη φροντίδα έχουν οι ίδιοι στεγανοποιήσει.


Προβλήματα υπάρχουν στον καταυλισμό στα σημεία που ήταν συσσωρευμένα σκουπίδια και δεν είχαν μαζευτεί εγκαίρως και παρασύρθηκαν από τα νερά, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, ιδιαίτερα στους τομείς διανομής του φαγητού και στο infopoint.

ΠΗΓΗ: voreioaigaio.ert.gr