Αρχική Απόψεις Aρθρα Ο γλυκός Σεπτέμβρης, από την Κυριακή Σπήλια

Ο γλυκός Σεπτέμβρης, από την Κυριακή Σπήλια

470

Καλημέρα Καλό Μήνα!
Δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ τον αγαπώ τον Σεπτέμβρη! Τελειώνει γλυκά το καλοκαίρι των πολύ! πολύ ζέστη, πολύ βόλτα, πολύ κόσμος, πολύ φασαρία, πολλές εξόδους πολύ χαρά, πολλά χαμόγελα. Αλλά κάτι απ’ όλο αυτό το πολύ είναι και λίγο έξω από το μέτρο. Από το μέτρο και όχι το μέτριο!
Έρχεται το φθινόπωρο όχι τυχαία μικρό καλοκαιράκι. Φθίνουν οι οπώρες φθίνουν ας το θυμηθούμε αυτό στην εποχή των λιγοστών λέξεων και των έντονων αντιθέσεων. Την εποχή του άσπρου μαύρου, του γλυκού και αλμυρού, της παγωνιάς και του καύσωνα κυριολεκτικά και μεταφορικά. Σκέφτομαι τώρα στα πενήντα φεύγα μου, μην είναι μύθος το γέμισμα της μπαταρίας, μην είναι τελικά ξόδεμα δεν ξέρω δεν απαντώ ακόμα…
Υπάρχουν κι άλλα που μας φέρνει ο γλυκός Σεπτέμβρης. Την τεράστια παλέτα χρωμάτων της φύσης για να μας θυμίσει ότι υπάρχει το γλυκό φθινοπωρινό αεράκι που είσαι καλά με ένα ελαφρύ πανωφόρι. Τα φραγκόσυκα με την εξωτική γεύση , τα κάθε λογής βατόμουρα, τη γκάμα των σταφυλιών, την ηδονικά στυφή καμιά φορά γεύση του ροδιού όταν σπάει μπροστά στα μάτια σου και σκορπά να καταλάβει το κόσμο με τα μικρά του σποράκια. Τη μυρωδιά του βρεγμένου χώματος απ την πρώτη βροχή που αν είναι και νωρίς είναι ευλογία. Την μυρωδιά της σχολικής τσάντας είτε αντικειμενική είτε την ανασύρει ασυνείδητα η μνήμη μαζί με εκείνη την αίσθηση της αντίστροφης μέτρησης για το «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» των παιδικών μας χρόνων, όταν οι γιαγιάδες θελαν να μας προετοιμάσουν για το σχολειό .
Μα πάνω απ όλα τον αγαπώ τον Σεπτέμβρη γιατί με υποβάλλει σε μια ανάγκη ενδοσκόπησης, συλλογισμού, αυτοργάνωσης με τον εαυτό μου αντάμα, για να επιστρέψουμε στην κανονική ζωή γλυκά όμορφα για να έρθει ο Χειμώνας να γκαστρωθεί η Γή να καρπίσει, να καρπίσει ο κόσμος μόνο για καλό για Ειρήνη και πρόοδο. Οργανωθείτε λοιπόν πετάξτε τα πολλά και καμιά φορά άχρηστα του δείτε την αληθινή ζωή απολαύστε το Σεπτέμβρη μετρήστε γλυκά τις μέρες του αντάμα με τη φύση κι όχι με το ημερολόγιο, αντάμα με το φως που λιγοστεύει και το σκοτάδι που έρχεται στη θέση του προσωρινά για να ξαναγεννηθεί η ζωή την άνοιξη και μαζί της κι εμείς. Καλό φθινόπωρο λοιπόν!

Χίος Σεπτέμβρης του 2019

Κυριακή Σπήλια

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΓια 26η χρονιά ο εορτασμός της Ιεράς Σύναξης Αγίων Χίου
Επόμενο άρθροΔημαιρεσίες στο Δήμο Χίου: Πρόεδρος Π. Καλογεράκης, συστάσεις Επιτροπών