Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ο Σταύρος Τάσσος υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΛΑΣ στο Βόρειο Αιγαίο

Ο Σταύρος Τάσσος υποψήφιος Περιφερειάρχης της ΛΑΣ στο Βόρειο Αιγαίο

120

Τον νυν βουλευτή Λέσβου Σταύρο Τάσσο κατεβάζει το ΚΚΕ για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, μέσω του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ο Σταύρος Τάσος γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1948, όπου και μεγάλωσε. Είναι βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ από τον Ιανουάριο του 2015.

Είναι απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει Μάστερ στη Θαλάσσια Γεωλογία και σε θέματα ενέργειας και ενεργειακής πολιτικής από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. Είναι κάτοχος διδακτορικού στη Γεωφυσική-Σεισμολογία, από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια, εργάστηκε ως ερευνητής στο Κ.Π.Ε. «Δημόκριτος», στο Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών – ΕΚΘΕ, και κυρίως στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου προσωπικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών. Συνέβαλε στην εκπόνηση των θέσεων του ΚΚΕ για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας, και στις βουλευτικές εκλογές του 2007, του 2009, και του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Αθηνών. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014 ήταν επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας», και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος. Το 2011 εκλέχθηκε και το 2014 επανεκλέχτηκε πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη – Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ