Αρχική Απόψεις Aρθρα ΌΧΙ σε άδικους πλειστηριασμούς σπιτιών, του Ν. Ροδίτη

ΌΧΙ σε άδικους πλειστηριασμούς σπιτιών, του Ν. Ροδίτη

93

Ανάστατη είναι εδώ και λίγες ημέρες η τοπική κοινωνία της Χίου από την είδηση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας που κινδυνεύει με ηλεκτρονικό πλειστηριασμό λόγω χρεών σε τράπεζα, από επιχειρηματικό δάνειο που είχε λάβει προ ετών γνωστός και αγαπητός σε όλο στο νησί εκδότης και αδυνατεί να αποπληρώσει τώρα.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο τυπογράφος Γιάννης Παληός δημοσιοποίησε το πρόβλημα, που δεν είναι μόνο δικό του αλλά και άλλων δανειοληπτών, για τον κίνδυνο κατάσχεσης της πρώτης του κατοικίας, μετά την κοινοποίηση μέσω δικαστικού επιμελητή για τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου 2019. Για τον λόγω αυτό ήδη συγκεντρώνονται υπογραφές στήριξής του σε διαδικτυακή πλατφόρμα (οι οποίες υπογραφές δεν δημοσιοποιούνται), παρουσιάζει το χρονικό πως σε μια διαρκώς ακμάζουσα επιχείρηση ξεκίνησαν τα προβλήματα στην Ελλάδα των μνημονίων από το 2012 και μετά.

του Νίκου Ροδίτη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙ, 20/4/2019

Σημειώνει δε ότι, παρόλα τα προβλήματα φρόντισαν να είναι εντάξει οι υποχρεώσεις της εταιρείας προς εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο και προμηθευτές.
Επίσης να σημειώσουμε πως η υπογραφή του Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, κ. Μάρκου είναι η πρώτη που μπήκε στο κείμενο στήριξης… Ο Μητροπολίτης επισήμανε ότι υπογράφει και στηρίζει μ’αυτήν του την πράξη τον συμμαθητή του Γιάννη. Το θέμα αυτό τέθηκε επί τάπητος σε ανοιχτή σύσκεψη που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα στο Δημαρχείο Χίου, με πρωτοβουλία της ΟΕΒΕ Χίου για τη δημιουργία ενός σχεδίου δράσης για την προστασία της κατοικίας του μέλους της Ομοσπονδίας, ιδιοκτήτη του τυπογραφείου και εκδόσεων «άλφα πι», Γιάννη Παληού.
Το Μάιο του 2013 πέτυχαν με συμπαραστάτη σύσσωμη την τοπική κοινωνία, την έκδοση απόφασης του Πρωτοδικείου Χίου που έκρινε την Προσωρινή Διαταγή κατάσχεσης του οικοπέδου όπου είχαν στον προγραμματισμό την ανέγερση επαγγελματικής στέγης ως παράνομη και καταχρηστική. Λίγους μήνες μετά, Σεπτέμβριο 2013, πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς ο αδερφός του Γιάννη Παληού και συνέταιρος στην επιχείρηση Αντώνης Παληός. Για να φτάσουμε τις 29 Μαρτίου 2019 όπου δικαστικός επιμελητής κοινοποιεί την κατάσχεση του σπιτιού τους… Όπως επισημαίνει ο Γιάννης Παληός, «…στη Χίο ΚΑΝΕΝΑΣ συμβολαιογράφος και δικαστικός επιμελητής δεν προχωρά σε τέτοιες εκτελέσεις, μόνο ένα γραφείο στη Μυτιλήνη έχει συναινέσει. Όλοι εσείς που τίµια και µε καθηµερινό αγώνα προσπαθείτε να κρατήσετε τις επιχειρήσεις σας, συνταχθείτε μαζί µου. Δεν είµαστε απατεώνες. Δεν είµαστε τζογαδόροι. Δεν είµαστε μπαταξήδες. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή που μας αξίζει!»