Αρχική Νέα Τοπικά ΟΕΒΕ Χίου: «Απάνθρωπη και παράλογη η λειτουργία των super market τις Κυριακές»

ΟΕΒΕ Χίου: «Απάνθρωπη και παράλογη η λειτουργία των super market τις Κυριακές»

223

“Το «άνοιγμα» της Κυριακής αποτελεί παράλογη απόφαση αφού δίνει το πράσινο φως στους «ανυπάκουους» των έκτακτων μέτρων να βγουν άλλη μια μέρα από το σπίτι με αφορμή τις απαραίτητες αγορές”, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ΕΒΕ Χίου που ζητά την ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.
Στο χέρι βέβαια το δικό μας, των πολιτών πρώτα από όλα καταναλωτών, είναι να μείνουν άδεια σήμερα τα super market που θα ανοίξουν.

Η ανακοίνωση της ΟΕΒΕ Χίου:
“Η Κυβέρνηση στα πλαίσια των νέων μέτρων για τον περιορισμό του Κορωναιού επέβαλλε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, τη λειτουργία των super market την Κυριακή για το επόμενο εξάμηνο.
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χίου θεωρεί απάνθρωπο το συγκεκριμένο μέτρο αφού οι εργαζόμενοι χάνουν τη μοναδική ημέρα που είναι αφιερωμένη στο θεσμό της οικογένειας. Οι υπάλληλοι των super markets δίνουν ήδη μεγάλο αγώνα για την εξυπηρέτηση του κοινού σε δυσμενείς συνθήκες και με πολλές υπερωρίες ενώ θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους.
Το «άνοιγμα» της Κυριακής αποτελεί παράλογη απόφαση αφού δίνει το πράσινο φως στους «ανυπάκουους» των έκτακτων μέτρων να βγουν άλλη μια μέρα από το σπίτι με αφορμή τις απαραίτητες αγορές. Ωστόσο η κίνηση πλέον είναι μειωμένη και οι προκαθορισμένες ώρες λειτουργίας είναι υπέρ αρκετές για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών.
Η Ο.Ε.Β.Ε. Χίου ζητά την ακύρωση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορά στη διεύρυνση των ωραρίων των super markets! Οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα στην αξιοποίηση της Κυριακής όπως εκείνοι επιθυμούν!”

Να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση την κοινοποιεί στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υπουργό Υγείας.