Αρχική Απόψεις Aρθρα Οφείλουν να πάρουν μέτρα κατά των ακροδεξιών ομάδων, του Ν. Ροδίτη

Οφείλουν να πάρουν μέτρα κατά των ακροδεξιών ομάδων, του Ν. Ροδίτη

60

Μετά τη συγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή του Έβρου, κυρίως στο Τελωνείο Καστανιών, αρκετά δημοσιεύματα, έγραψαν για την ανάπτυξη δράσης κάθε είδους ρατσιστικών, εθνικιστικών, ακροδεξιών και φασιστικών αντιλήψεων και ομάδων, για την αντιμετώπιση άοπλων, απροστάτευτων, πεινασμένων και εξαθλιωμένων ανθρώπων.
Στην περιοχή του Έβρου έκαναν την εμφάνισή τους παρακρατικές ομάδες, οπλισμένοι αυτόκλητοι πολιτοφύλακες. Κάνουν περιπολίες, συλλαμβάνουν και ξυλοκοπούν πρόσφυγες και μετανάστες. Ξυλοκοπήθηκε δημοσιογράφος, μαζί με τους μετανάστες και του κατέστρεψαν τον εξοπλισμό του, για να μην αποκαλυφθεί η δράση τους. Επίσης διάφορα άλλα παρακρατικά και φασιστικά υποκείμενα, έκαναν την εμφάνισή τους, καλυμμένοι πίσω από συλλόγους εφέδρων.

ΠΗΓΗ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ:
ΤΟ ΚΑΡΦΙ, 14/3/20,
του Νίκου Ροδίτη

Με περίσσιο θράσος εμφανίστηκε στην περιοχή του Βόλου, ο επονομαζόμενος «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών» και αναζητούσε μέλη για τον Έβρο. Την περιοχή του Έβρου, αλλά και τη Λέσβο επισκέφθηκαν οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής και φασίστες από τη Γερμανία και την Αυστρία.
Ανησυχία προκαλεί ο εμπρησμός των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ της Λέσβου, σε εγκαταστάσεις στη Σκάλα Συκαμιάς, οι επιθέσεις σε εργαζόμενους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι φθορές και ο έλεγχος αυτοκινήτων από ακροδεξιές ομάδες. Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες διότι άφησε σκόπιμα ελεύθερο το πεδίο για την ανάπτυξη της δράσης τέτοιων άθλιων και επικίνδυνων παρακρατικών ομάδων που δυσκολεύουν ακόμα και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Και στη Χίο είχαμε ανάλογο περιστατικό… H αποθήκη των αλληλέγγυων πολιτών που λειτουργούσε από το 2015 πήρε φωτιά, ερευνώνται τα αίτια για το αν πρόκειται για εμπρησμό.
Δύο μέρες μετά καταγγέλθηκε επίσης ότι άντρας με μηχανή, χωρίς πινακίδες, απείλησε ότι θα κάψουν και δεύτερη αποθήκη … .

Η Κ.Ο. του ΚΚΕ έφερε αυτά τα θέμα στην βουλή και ζητάει:
1. Η κυβέρνηση πρέπει να βάλει τέλος στην απαράδεκτη δράση αυτών των κάθε λογής επικίνδυνων ομάδων.
2. Με ευθύνη της κυβέρνησης να σταματήσει η παρουσία και η αποδοχή φασιστών και ναζιστών μέσα στην Εθνοφυλακή.
3. Να καταργηθεί ο Κανονισμός του Δουβλίνου και η Κοινή Δήλωση Ε.Ε – Τουρκίας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι χιλιάδες πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά και να οδηγηθούν στις χώρες που έχουν ως προορισμό.
4. Επίσης η ΕΕ και ο ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους, με πλήρη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για το σταμάτημα της κατάπτυστης και απαράδεκτης δράσης όλων των φασιστικών και παρακρατικών ομάδων που δρουν στην περιοχή του Έβρου και των νησιών; “.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΞεκινά με κορονοϊό και επιμένει σε Κλειστά Κέντρα ο Ν. Μηταράκης (δήλωση on camera)
Επόμενο άρθρο“Εφυγε” ο γηραιότερος κάτοικος της Βολισσού