Αρχική Νέα Τοπικά Οι Οινούσσες τίμησαν τον απερχόμενο Διοικητή της ΑΕΝ Πλοιάρχων

Οι Οινούσσες τίμησαν τον απερχόμενο Διοικητή της ΑΕΝ Πλοιάρχων

167

Με αισθήματα συγκίνησης, τιμής και ευγνωμοσύνης, αποχαιρέτισαν σήμερα οι Οινούσσες τον απερχόμενο Διοικητή της ΑΕΝ Οινουσσών αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Παντελή Βατούση, λίγες ημέρες πριν αναλάβει κι επίσημα τη θέση του Κεντρικού Λιμενάρχη Χίου.

Σε μια σύντομη τελετή στο δημοτικό κατάστημα ο Δήμαρχος Οινουσσών Γεώργιος Δανιήλ εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια και τις εγκάρδιες ευχαριστίες της Δημοτικής Αρχής, των ιστορικών φορέων της διασποράς, αλλά και της ανά τον κόσμο ναυτιλιακής οικογένειας της Αιγνούσας προς τον επί 3 ½ έτη «καπετάνιο» της ιστορικής Ναυτικής Σχολής του νησιού και επέδωσε αναμνηστικό έμβλημα του Δήμου.

«Υπηρετήσατε τη βάρδια σας με σπάνιο ήθος και υψηλό αίσθημα ευθύνης, υποδειγματική ευσυνειδησία, εντατική στοχοθεσία, παραγωγική δουλειά. Σήμερα παραδίδετε στον τόπο μας έναν πλούσιο απολογισμό έργου και σχεδιασμού, που κατατάσσει την Ακαδημία μας στις πιο σύγχρονες και παραγωγικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας η ΑΕΝ Οινουσσών πήρε Άριστα» είπε ο Δήμαρχος του ναυτικού Δήμου στον κ. Βατούση.
Στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας συνάντησης ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον Διοικητή ΑΕΝ για την επιτυχή ολοκλήρωση του σκέλους της στελέχωσης με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό καθώς και για την πορεία των διαδικασιών αναβάθμισης της Σχολής με τους νέους προσομοιωτές και τα λοιπά εποπτικά μέσα.
Ο απερχόμενος Διοικητής κ. Βατούσης επεσήμανε ότι η ανοδική πορεία της ΑΕΝ σε συνδυασμό με το αυξανόμενο ενδιαφέρον της νεολαίας και τις απαιτήσεις της ναυτιλίας για ποιοτική ναυτική εκπαίδευση αποτελούν τα εχέγγυα για την δημιουργία ενός σύγχρονου αναπτυξιακού πόλου για το νησί των Οινουσσών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕκκλησιαστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ιερά Μητρόπολη Χίου
Επόμενο άρθροΚΙΝΑΛ Χίου: αρτίστας του… διαίρει και βασίλευε ο υπουργός