Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία Αλληλέγγυων Χίου: Κρατούν ανήλικα παιδιά, μαζί με γονείς τους, στα κρατητήρια

Καταγγελία Αλληλέγγυων Χίου: Κρατούν ανήλικα παιδιά, μαζί με γονείς τους, στα κρατητήρια

173

Από το μεσημέρι της Πέμπτης στο Αστυνομικό Τμήμα της Χίου κρατούνται δύο γονείς με τα τρία μικρά παιδιά τους, πρσφυγική οικογένεια από τη Συρία, καταγγέλλουν οι αλληλέγγυοι Χίου.
“Συλλήψεις οικογενειών, κράτηση παιδιών: Από το μεσημέρι της Πέμπτης 17/8, στο αστυνομικό τμήμα της Χίου κρατούνται δύο γονείς με τα τρία παιδιά τους, ηλικίας από 2,5 έως 7 χρονών περίπου.
Οι γονείς, πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία, οδηγήθηκαν στα κρατητήρια μετά την έκδοση της απόφασης απόρριψης της αίτησης ασύλου που έχουν υποβάλλει. Το επόμενο βήμα αναμένεται ακόμη φρικτότερο, καθώς η σύλληψη έγινε με σκοπό την απέλασή τους.
Η κράτηση συνεπάγεται τεράστια σωματική και ψυχολογική βία για τα παιδιά, είναι μέτρο που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από καμιά σκοπιμότητα και είναι σε κάθε περίπτωση καταδικαστέα.
Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των παιδιών και των γονέων τους, ζητάμε την επέμβαση κάθε αρμόδιου φορέα, τοπικά και πανελλαδικά, για αυτή αλλά και – φοβόμαστε – για όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις που θα δούμε στο μέλλον, καθώς προχωρά η «εφαρμογή» της απάνθρωπης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.
Δεν πρέπει να συνηθίσουμε σε («λίγη» ακόμα) φρίκη.
Αλληλέγγυοι Χίου”.

Να σημειωθεί ότι νωρίς το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε αιφνίδιος έλεγχος στον καταυλισμό της Σούδας έτσι ώστε να εντοπιστούν άτομα όπου σε 2ο βαθμό έχει απορριφθεί το αίτημα ασύλου τους (όπως συνέβη με την προαναφερόμενη οικογένεια).
Μέχρι τις 2.00 μ.μ. από πλευράς αστυνομίας δεν υπήρξε ανακοίνωση για την επιχείρηση και τα αποτελέσματά της.