Αρχική Νέα Οικονομία Οικονομική ενίσχυση για μελισσοκόμους Ψαρών, Οινουσσών (και άλλων μικρών νησιών Αιγαίου)

Οικονομική ενίσχυση για μελισσοκόμους Ψαρών, Οινουσσών (και άλλων μικρών νησιών Αιγαίου)

100

Ενίσχυση έως 12€ ανά κατεχόμενη παραγωγική κυψέλη προβλέπεται στα πλαίσια του προγράμματος στήριξης των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους στον Τομέα της μελισσοκομίας για το έτος 2020.
Δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι θεωρημένου μελισσοκομικού βιβλιαρίου που έχουν έδρα στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους, άρα Ψαρά και Οινούσσες για το νομό Χίου, και τα μελισσοσμήνη τους είναι μονίμως εγκατεστημένα σε αυτά, σύμφωνα με βεβαίωση τοπικού συλλογικού οργάνου του τομέα της μελισσοκομίας, παράγουν δε και εμπορεύονται τουλάχιστον 5 χιλιόγραμμα μέλι ανά κατεχόμενη κυψέλη, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & κτηνιατρικής της Π.Ε. Χίου.
Για την λήψη της ενίσχυσης οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα έως 20 Οκτωβρίου 2020, συμπληρώνοντας σχετικό υπόδειγμα συνοδευόμενο από τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.
Για το έτος 2020 οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χίου στην οδό Κων/νου Μονομάχου 37.
Λόγω των μέτρων για τον COVID-19 απαιτείται προγενέστερη τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπηρεσία. Αρμόδιος υπάλληλος και για παροχή πληροφοριών Κων/νος Λιαδής τηλ: 2271353326.