Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ομάδα Εργασίας υπό την Περιφέρεια για τα θέματα των ΑΜΕΑ- με επιτυχία...

Ομάδα Εργασίας υπό την Περιφέρεια για τα θέματα των ΑΜΕΑ- με επιτυχία η τηλεδιάσκεψη

65

Την ανάγκη καταγραφής των ατόμων με αναπηρία στο Βόρειο Αιγαίο και την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους τόνισε η Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Βορείου Αιγαίου Σοφία Μιχάλα, που σε συνεργασία με την Περιφέρεια διοργάνωσαν συζήτηση –τηλεδιάσκεψη με τις περιφερειακές ενότητες από τη Χίο.
Η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, που παρέμεινε μέχρι τέλος στη συζήτηση, φθάνοντας έτσι με καθυστέρηση στα εγκαίνια του Κολεγίου του ανακαινισμένου Περιφερειακού κτηρίου, πρότεινε τη Δημιουργία Ομάδα Εργασίας με εκπροσώπους από την Περιφέρεια, τους Δήμους, την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑΜΕΑ και την Διαχειριστική Αρχή ώστε να εξεταστούν το θέμα της επίλυσης προβλημάτων και της ένταξης έργων και μελετών στο ΕΣΠΑ.


Παράλληλα να αποτυπωθούν οι θέσεις των φορέων και να υπάρξει επιστολή προς τον πρωθυπουργό.
Παράλληλα τόνισε σε ένα χρόνο να πραγματοποιηθεί εκ νέου η τηλεδιάσκεψη, έτσι ώστε να εξεταστούν τα βήματα που θα έχουν γίνει.

Συνοψίζοντας τα θέματα που κατατέθηκαν στη συζήτηση από τους εκπροσώπους φορέων, ο Γραμματέας της ΠΟΒΑ Νέστορας Ξυλάς επισήμανε τα προβλήματα με τα ειδικά σχολεία· όπου για παράδειγμα στη Λήμνο η τουαλέτα απέχει 500 μέτρα από το σχολικό κτήριο καθώς και τα θέματα προσβασιμότητας στην κοινωνική ζωή· συμπεριλαμβανομένης της εργασίας.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: era-aegean.gr