Αρχική Νέα Τοπικά Ομάδα Πρωτοβουλίας για ενωτικό εγχείρημα πολιτών στο Δήμο Χίου, συγκέντρωση σήμερα 9/2/19...

Ομάδα Πρωτοβουλίας για ενωτικό εγχείρημα πολιτών στο Δήμο Χίου, συγκέντρωση σήμερα 9/2/19 στο ΔΙΑΝΑ

122

Eνα νέο, ενωτικό εγχείρημα δραστήριων ατόμων με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και αναφορές, χωρίς στενά κομματικό χαρακτήρα, αλλά με κοινή πίστη στις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, αποτελεί η προσπάθεια για τη συγκρότηση Δημοτικής Παράταξης στο Δήμο Χίου.
Τα μέλη του Συντονιστικού της Ομάδας Πρωτοβουλίας, Αντώνης Παντελόγλου, Θωμάς Παραδείσης, Γιώργος Γεωργίτσης και Μανώλης Στάθης κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, δήλωσαν πως είναι πανέτοιμοι ώστε «με όραμα και προοπτική, με προτάσεις και λύσεις, σχέδιο και δυναμισμό», να προχωρήσουν για τη Χίο των επόμενων δεκαετιών.
Όπως σημείωσε ο συντονιστής Αντώνης Παντελόγλου το Σάββατο 9/2/2019, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο ξενοδοχείο ΔΙΑΝΑ όπου αναμένεται να αποφασιστεί ο επικεφαλής αλλά και το όνομα του συνδυασμού.
Το ραντεβού για όλους τους δημοκράτες πολίτες είναι στις 6.00 μ.μ., στις 9/2 στον ημιώροφο του ξενοδοχείου ΔΙΑΝΑ.

Το προγραμματικό πλαίσιο που παρουσίασαν οι Γιώργος Γεωργίτσης και Μανώλης Στάθης περιλαμβάνει τα εξής:
-Στήριξη μεταρρυθμίσεων του Κλεισθένη και την καθιέρωση της απλής αναλογικής
-Ευρύ μέτωπο απέναντι στον νέο-φιλελευθερισμό, στην ακροδεξιά, τον φασισμό, τη διαφθορά και τη διαπλοκή
-Διαφανής διαχείριση του δημόσιου χρήματος και τακτική λογοδοσία των αιρετών, ενίσχυση δημοκρατίας με τη συμμετοχή των δημοτών
– Δίκαιη ανάπτυξη που θα στηρίζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χίου (ναυτιλία, παραγωγή της μαστίχας, τα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, Πανεπιστήμιο, Σχολές Εμπορικού Ναυτικού, τουρισμός, πολιτισμική και ανθρωπιστική παράδοση) που θα λαμβάνει υπόψη τις προτάσεις και ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που αποτυπώθηκαν στη διαβούλευση των αναπτυξιακών συνεδρίων με σεβασμό σε περιβαλλοντικά, οικολογικά ζητήματα
– Άσκηση πολιτικής προς όφελος όλων χωρίς διαχωρισμούς, διακρίσεις και αποκλεισμούς αξιοποιώντας το σύνολο των θετικών νομοθετικών πρωτοβουλιών
– Αντιμετώπιση των συμπολιτών με αλληλεγγύη έχοντας ειδική μέριμνα προς τους ασθενέστερους, τους άνεργους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
-Ουσιαστική συμβολή στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ρεύματος με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Ασφάλεια για τους συμπολίτες και ταυτόχρονα ανθρώπινες και σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο συνθήκες παραμονής προσφύγων και μεταναστών.
-Προοπτικές της συνεργατικής επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα των νέων με έμφαση σε παραγωγικούς τομείς στις νέες τεχνολογίες, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
-Φιλική εικόνα της Χίου στον δημότη και τον επισκέπτη χωρίς το κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο της πόλης. Στήριξη ευάλωτων ομάδων, φιλική πόλη για τους πεζούς, τα παιδιά, τις εγκύους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και την τρίτη ηλικία.
-Ενδυνάμωση και διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, μια πόλη του «εμείς», η «Δικιά» μας πόλη.
-Βελτίωση της ποιότητας ζωής στα χωριά και ισότιμη αντιμετώπισή τους.
-Ζωντάνια των γειτονιών του νησιού και ανάδειξη των όμορφων στοιχείων του τόπου σεβόμενοι το περιβάλλον και την οικολογία.
-Αντιμετώπιση του προβλήματος του νερού, απεμπλοκή από τις ακριβές αφαλατώσεις, δημιουργία Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων. Βιώσιμο σύστημα παραγωγής ενέργειας μέσω της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον στη βάση των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών.
-Συζήτηση για τις πύλες εισόδου του νησιού, το Αεροδρόμιο, τον Λιμένα της Χίου και τον Λιμένα των Μεστών αλλά και τις υπόλοιπες υποδομές απαραίτητες για την καλύτερη ποιότητα ζωής ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη του τόπου που με τη σειρά της θα στηρίξει τους ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους του νησιού δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

ΠΗΓΗ: voreioaigaio.ert.gr