Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Ομιλία Νίκου Λυγερού: Η Χίος ως ελληνικό παράδειγμα ανάκαμψης».

Ομιλία Νίκου Λυγερού: Η Χίος ως ελληνικό παράδειγμα ανάκαμψης».

123

Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» προσκαλεί στην ομιλία του Νίκου Λυγερού με θέμα «Η Χίος ως ελληνικό παράδειγμα ανάκαμψης».
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, ώρα 7 μ.μ. ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ  (Μιx. Λιβανού 51, Χίος)

Σύντομο βιογραφικό Σημείωμα:

Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής Γεωστρατηγικής, Τοποστρατηγικής και Χρονοστρατηγικής στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου, στη Σχολή Στρατολογικού, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών στην Ελλάδα, καθώς και στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Μελετών (CEDS).
Ως καθηγητής μαθηματικών, πληροφορικής, κυβερνητικής, επιστημολογίας, γλωσσολογίας, βιοηθικής, έχει διδάξει και διδάσκει στα Πανεπιστήμια της Λυών, της Αθήνας, της Θράκης, στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης, στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο τμήμα Τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής.
Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης  τ(p) = 0 (mod p) (εξίσωση του Ramanujan, μέσω υπολογιστών).