Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Ομηρείου έργα: ταξίδια για τον ουρανό (16/9/17)

Ομηρείου έργα: ταξίδια για τον ουρανό (16/9/17)

302

Το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, στην πρόσφατα ανακαινισμένη αίθουσα θεάτρου, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε μία εξαιρετική μουσική βραδιά. Πρόκειται για μία μουσική παράσταση στην οποία συνομιλούν η Αστρονομία με τη Μουσική και την Ποίηση. Τραγούδια ελλήνων συνθετών συνδέονται με τον ποιητικό λόγο, με κοινή έμπνευση, το νυχτερινό ουρανό.

Είσοδος ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 20:00
Χώρος: Αίθουσα Θεάτρου

Φωτογραφίες αστρονομικών αντικειμένων πλαισιώνουν οπτικά τον ήχο της μουσικής και των αναγνώσεων, παρασύροντας τον ακροατή στη μαγεία του έναστρου ουρανού.

Στο τραγούδι η Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός και μονωδός, στο πιάνο ο Γιώργος Μισετζής, μουσικός, και στην αφήγηση η Λένια Ξενάκη, ηθοποιός, παιδαγωγός και σκηνοθέτης.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Η Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Έλαβε Πτυχίο Φυσικής και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Αστρονομία από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει λάβει Πτυχίο Μονωδίας από την τάξη της Dinah Stieringer (Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες, Αθήνα), έχει φοιτήσει στην Σχολή Μελοδραματικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει ενεργά σε σεμινάρια κλασικού τραγουδιού και μελοδραματικής τέχνης με τούς: Κώστα Πασχάλη, Anna Palmer Portika, Helga Wagner, Jane Randolph (San Francisco Conservatory of Music), Plamen Kartalof, Gilles Denizot, (Εργαστήρι Όπερας “OperaLab”). Έχει μαθητεύ¬σει υπό την καθοδήγηση της Carmen Balthrop (Τμήμα Μουσικών Σπουδών του University of Maryland).

Στο διάστημα 2002-2005 συνεργάστηκε με την Όπερα Θεσσαλονίκης, ως χορωδός, στις παραγωγές: “Fidelio” του L.V. Beetthoven, “Tosca” του G. Puccini, “Un ballo in maschera” του G. Verdi, “Ο Μαγικός Αυλός” του W. A Mozart, “Τα Ελληνικά Πάθη” του B. Martinu. Έχει επίσης συμπράξει με την χορωδία «Μακεδονία» υπό την διεύθυνση του Αντώνη Κοντογεωργίου στο «Requiem» του Mozart (Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2005) καθώς και με το εργαστήρι “OperaLab”, στην όπερα «Carmen» του Bizet (Τήνος, Ιούλιος 2008).

Έχει παρουσιαστεί σε ραδιοφωνικές εκπομπές της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και σε εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης. Σε ρεσιτάλ τραγουδιού έχει ερμηνεύσει άριες από όπερες του λυρικού ρεπερτορίου, παλιά ιταλικά τραγούδια, παραδοσιακά ισπανικά τραγούδια και Ελλήνων συνθετών, σε Ελλάδα και Ισπανία.

Έχει συνεργαστεί με τους Βασίλη Λέκκα, Ανδρέα Καρακότα και Βασίλη Γισδάκη σε συναυλίες με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, με την συμμετοχή των ποιητών Ντίνου Χριστιανόπουλου και Γιώργου Χρονά, της μουσικολόγου Δρ. Ρενάτας Δαλιανούδη καθώς και του στιχουργού Μανώλη Ρασούλη. Οργανώνει και συμμετέχει σε εκδηλώσεις που συνδυάζουν την Αστρονομία με την Ποίηση και τη Μουσική.