Αρχική Απόψεις Face-tweet Ομηρείου έργα: μαθήματα μορφολογίας μουσικής στο ΟΜΗΡΕΙΟ

Ομηρείου έργα: μαθήματα μορφολογίας μουσικής στο ΟΜΗΡΕΙΟ

90

Αύριο το πρωί, Κυριακή 17/12, στο Ομήρειο, στις 11, θα γίνει μία απολαυστική και διαδραστική παρουσίαση μορφολογίας της μουσικής, για μαθητές του μουσικού σχολείου, καθώς και μαθητές ωδείων, αλλά και κάθε άλλον που ενδιαφέρεται για να κατανοήσει καλύτερα τη δομή των έργων που ακούει. Σε αυτήν την διαδρομή θα έχουμε για οδηγούς μας τον Δημήτρη Σέμση στο βιολί και την Δήμητρα Μαντζουράτου στο πιάνο.
Η είσοδος, καθώς και η συμμετοχή σε αυτό το «master class» είναι ελεύθερη για όλους!

ΟΜΗΡΕΙΟΥ ΕΡΓΑ:
Αυτό το κυριακάτικο πρωινό στο Ομήρειο θα καθίσουμε με συντροφιά τους ήχους του βιολιού και του πιάνου και με μία διάθεση εξερεύνησης, διερεύνησης και ανάλυσης. Πώς ξεκινάμε; Για να δημιουργηθεί ένα μουσικό έργο χρειάζεται στην αρχή μία καλή κεντρική ιδέα (όχι απαραίτητα μουσική). Για να το δείξουμε και να το κατανοήσουμε αυτό, θα “κομματιάσουμε” μερικά έργα και θα τα ξανα-συναρμολογήσουμε, αποκαλύπτοντας ίσως την σημαντικότερη μουσική φόρμα της κλασσικής και ρομαντικής περιόδου της μουσικής, αυτήν της φόρμας “Σονάτα”.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε πως με την κατανόηση αυτή θα γίνει ευκολότερη και πιο διασκεδαστική απ’ όλους η ακρόαση πολλών μουσικών έργων αλλά και πιο εύκολη η παρακολούθηση του μαθήματος της μουσικής μορφολογίας από τους μαθητές των ωδείων και του μουσικού σχολείου.

Όλα αυτά θα γίνουν με μουσικά παραδείγματα εύκολα κατανοητά και γιαυτό απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών με ανώτατο όριο ηλικίας περίπου τα 120 έτη. Και η πρωινή μας μουσική βόλτα θα ολοκληρωθεί με ένα μουσικό παραμύθι, γεμάτο φαντασία και ευαισθησία!