Αρχική Νέα Τοπικά Απεργία εργαζομένων ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ανακοίνωση σωματείου ΟΤΑ

Απεργία εργαζομένων ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ανακοίνωση σωματείου ΟΤΑ

78

O Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Χίου συμπαραστέκεται στους εργαζόμενους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που εργάζονται στο Δήμο και στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους και συγκεκριμένα την ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που έχει προκηρύξει για την ΠΕΜΠΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο τους.
Οι Εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μαζί με όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διεκδικούν:

• Την αναγνώριση των συμβάσεων όλων των εργαζομένων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε Αορίστου Χρόνου, διότι εργάζονται ανελλιπώς επί δέκα πέντε (15) συνεχόμενα χρόνια, έχουν προσληφθεί μέσω Α.Σ.Ε.Π. και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ευπαθών Κοινωνικών ομάδων.
• Την υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης για οριστική λύση του εργασιακού τους ζητήματος και άμεση Νομοθετική ρύθμιση για την λύση της πολύχρονης εργασιακής τους «ομηρίας».

Σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση και οι πολιτικές της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. έχουν στόχο το σύνολο της Κοινωνίας και των εργαζόμενων, έχουμε ΟΛΟΙ υποχρέωση να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην παροχή της Κοινωνικής φροντίδας και προστασίας σε όλους τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους που απασχολούνται για πολλά χρόνια στο πρόγραμμα αυτό.