Αρχική Απόψεις Face-tweet Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: ενόχλησε η παρουσία του ΝΤ. Χίου της ΑΔΕΔΥ στη...

Παγκόσμια Ημέρα Υγείας: ενόχλησε η παρουσία του ΝΤ. Χίου της ΑΔΕΔΥ στη συμβολική συγκέντρωση έξω από το νοσοκομείο

151

Παγκόσμια ημέρα υγείας η 7η Απριλίου και στις συμβολικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων στο χώρο της υγείας, συμμετείχε στη Χίο και η  ΕΓ της ΑΔΕΔΥ έξω από το νοσοκομείο της Χίου με πρωτοβουλία και κάλεσμα που εστάλη από το ΣΕΣΝΟΧ το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, που οργάνωσε και τη συμβολική κινητοποίηση.
“Προσέχουμε τον εαυτό μας, προσέχουμε τους γύρω μας, δε θα βάλουμε σε καραντίνα ούτε τη σκέψη μας ούτε τη φωνή μας”, σημειώνεται στην ανάρτηση του προέδρου του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ Μάρκου Σκούφαλου στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγη ώρα αργότερα από την πρώτη ανάρτηση, ο πρόεδρος του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε πάντως ότι κάποιοι φαίνεται ότι “ενοχλήθηκαν από τη συμβολική διαμαρτυρία του ΣΕΣΝΟΧ και την επίσης συμβολική παρουσία σωματείων αλλά και μελών της ΕΓ Χίου ΑΔΕΔΥ .
Άρχισαν λοιπόν τα τηλέφωνα στην εισαγγελία και στην αστυνομία (σ.σ. η οποία να σημειωθεί ότι αστυνόμευε το χώρο του νοσοκομείου) που αναγκάστηκαν για τα περαιτέρω .
Κλήθηκα λοιπόν ως πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, αν και παρέδωσα το χαρτί κίνησης με τις συνδικαλιστικές μας ιδιότητες, στην αστυνομία με την πιθανότητα προστίμου και ενστάσεων.
Φρονίμως ποιώντας η αστυνομική διεύθυνση διευκρίνισε το θέμα κεντρικά, αλλά και μετά από παρέμβαση στον υπουργό του Θανάση Παφίλη, αντιλήφθηκαν πως η ΑΔΕΔΥ και τα σωματεία είναι νομικά πρόσωπα και ακόμα δεν διώκεται η συνδικαλιστική δράση. Μπορεί να το δούμε και αυτό λόγω… κορωνοϊού.
Σε κάθε περίπτωση ας γνωρίζουν τα κυβερνητικά παρτάλια που περιφρουρούν τις θέσεις τους εντός και εκτός νοσοκομείου : Η τρομοκρατία τους, δεν θα περάσει!”, καταλήγει η ανάρτηση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦίλοι Μονοπατιών Χίου: δωρεά στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΕξιτήριο για τον πρώτο (και μοναδικό) νοσηλευόμενο με κορονοϊό