Αρχική Νέα Τοπικά Η κάρτα- μέλους Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ δεν είναι κάρτα στάθμευσης

Η κάρτα- μέλους Παγχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ δεν είναι κάρτα στάθμευσης

130

«Ο Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία ενημερώνει τα μέλη του ότι οι κάρτες μέλους, χρώματος λευκού, που δίνει ο Σύλλογος κατά την εγγραφή, δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως «Δελτία Στάθμευσης Α.μεΑ.».
Τα δελτία στάθμευσης Α.μεΑ. δίνονται από το γραφείο συγκοινωνιών Χίου για όλα τα αυτοκίνητα τα οποία έχουν ταξινομηθεί ως αναπηρικά», αυτή την παραίτηση διευκρίνηση κάνει με σχετικό δελτίο τύπου ο Παγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ.
Επεξηγεί δε ποιοι δικαιούνται τη σχετική κάρτα:
«Δελτίο στάθμευσης δίνεται επίσης σε πολίτες οι οποίοι κατέστησαν Άτομα με Αναπηρία μετά την απόκτηση του Ι.Χ αυτοκινήτου, εφόσον προσκομίσουν στην Υπηρεσία Συγκοινωνιών έγγραφο Πιστοποίησης Αναπηρίας, καθώς και βεβαίωση από την Γραμματεία των ΚΕΠΑ, με τα οποία να επιβεβαιώνεται ότι η πάθηση τους ανήκει στις δικαιούχες παθήσεις των διατάξεων του άρθρου 16 του ν.1798/88, όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το άρθρο 23 του ν.1882/90 και έχουν στην πλήρη κυριότητά τους Ι.Χ. αυτοκίνητο (το οποίο όμως δεν είναι αναπηρικό).
Στην περίπτωση ανήλικων ή υπό συμπαράσταση Ατόμων με Αναπηρία, τότε Δελτίο Στάθμευσης δικαιούνται οι Γονείς και οι δικαστικοί συμπαραστάτες ανηλίκων-ενηλίκων ΑμεΑ, εφόσον προσκομίσουν στην Υπηρεσία έγγραφο Πιστοποίησης Αναπηρίας, καθώς και βεβαίωση από την Γραμματεία των ΚΕΠΑ, με τα οποία να επιβεβαιώνεται ότι η πάθηση των ανήλικων-ενηλίκων Αμεα ανήκει στις δικαιούχες παθήσεις των διατάξεων του άρθρου 16 του ν.1798/88, όπως αυτές τροποποιήθηκαν με το άρθρο 23 του ν.1882/90, τότε το Δελτίο Στάθμευσης εκδίδεται στο όνομα του Αμεα με ορισμό ως οδηγών του Ι.Χ. αυτοκινήτου (αναπηρικού ή μη) των γονέων και στην περίπτωση δικαστικής συμπαράστασης τον ορισμό του δικαστικού συμπαραστάτη ως οδηγού.
Παρακαλούνται τα μέλη του Π.Σ.Α.μεΑ. να μην χρησιμοποιούν την κάρτα – μέλους, για να σταθμεύουν σε θέσεις στάθμευσης Α.μεΑ., διότι η Τροχαία Χίου θα βεβαιώνει την παράβαση και θα δίνει κλίση, η οποία εκτός του υψηλού προστίμου, οδηγεί σε αφαίρεση πινακίδων και διπλώματος.
Ευχαριστούμε πολύ την Τροχαία Χίου για την ενημέρωση.
Ευχόμαστε σε όλους Καλές Γιορτές!»