Αρχική Απόψεις Face-tweet Αγία Φωτιά: βανδαλισμός στο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό

Αγία Φωτιά: βανδαλισμός στο ναυαγοσωστικό εξοπλισμό

159

“Αυτή είναι η εικόνα από το ναυαγοσωστικό εξοπλισμό της Αγίας Φωτεινής σήμερα.
Κάποιος ή κάποιοι διέρρηξαν το κουτί του ναυαγοσώστη και απλά τον κατέστρεψαν. Δεν έκλεψαν κάτι, απλά έσπασαν ότι βρήκαν… Κυάλια, φορείο, τα πάντα…”, αυτά σημειώνει σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο αντιδήμαρχος Χίου Γιώργος Καραμανής.
“Ο ναυαγοσωστικός εξοπλισμός έχει προφανώς πληρωθεί με χρήματα όλων μας και αποτελεί προϋπόθεση για τη βράβευση της παραλίας με γαλάζια σημαία.
Εχθές μάλιστα κλιμάκιο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης διενήργησε επιτόπιο έλεγχο στον Καρφά και όλα πήγαν καλά.
Δυστυχώς, αν γίνει το ίδιο σήμερα στην Αγία Φωτεινή θα έχουμε πρόβλημα”, σημειώνει.
“Προφανώς και θα μεριμνήσουμε για την όσο πιο άμεση αντικατάσταση του γίνεται, τονίζει ο κ. Καραμανής, όμως με τις διαδικασίες του δημοσίου απαιτείται χρόνος και εργατοώρες ανθρώπων που αντί να δουλεύουν για να λύσουν κάποιο άλλο πρόβλημα, αναλώνονται με κάτι που σε μια πολιτισμένη κοινωνία δε θα έπρεπε να τους απασχολεί”.
“Όταν βανδαλίζουμε κατ’ επανάληψη το seatrac, όταν ως οδηγοί δε σεβόμαστε διαβάσεις, πεζοδρόμια και προσβάσεις αμεα, όταν κλέβουμε το wifi από παραλίες κ όταν θέτουμε σε κίνδυνο μια γαλάζια σημαία που κερδίσαμε με κόστος και πολύ κόπο, έχουμε φτάσει πια στο σημείο που σαν κοινωνία πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να μην αναρωτιόμαστε άλλο γιατί δεν είμαστε προορισμός για τους Ευρωπαίους.
και καταλήγει:
ΥΓ. Πταίσμα μπροστά στα υπόλοιπα, αλλά άξιο κ αυτό αναφοράς. Πέρυσι σε συνεννόηση με τους επαγγελματίες του Καρφά στολίσαμε με γλάστρες και λουλούδια τον πεζόδρομο. Φέτος μου στέλνουν μηνύματα με φωτογραφίες σαν αυτή που επισυνάπτω. Κλέβουμε ακόμα και τα λουλούδια από τις γλάστρες στην πιο τουριστική παραλία μας…”.

Διαφήμιση