Αρχική Νέα Τοπικά Παρέλαση 25ης Μαρτίου, χειροκροτήσαμε τα παιδιά μας! (VIDEO)

Παρέλαση 25ης Μαρτίου, χειροκροτήσαμε τα παιδιά μας! (VIDEO)

611

Εκατοντάδες πολίτες εκμεταλλευόμενοι και τον καλό καιρό παρακολούθησαν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ
Τα μαθητικά τμήματα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και αυτά των προσκόπτων απέσπασαν τα χειροκροτήματα από τους πολίτες, ενώ ιδιαίτερα θερμή ήταν η υποδοχή των σπουδαστών ακαδημιών εμπορικού ναυτικού και των σωμάτων του στρατού.

Ξεχωριστή η παρουσία των πολιτιστικών συλλόγων με παραδοσιακές στολές, καλά προσεγμένες, και με μόνο 2 συλλόγους να παρουσιάζουν τα αθλητικά τους τμήματα όπου όμως στις εμφανίσεις τους ξεχώριζαν οι χορηγοί.

Θερμά χειροκροτήματα απέσπασαν τα τμήματα από το ειδικό σχολείο.

7 φορές+μία …
«Παραφωνία» η Φιλαρμονική του Δήμου Χίου που… ακόμα παίζει το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή», αφού ακούστηκε συνολικά 7 φορές, συν μία ακόμα από τη στρατιωτική μπάντα.

Παρόντες στη συγκέντρωση και οι κάτοικοι της Λαγκάδας, με πανό που είχαν σηκώσει στο ύψος του ΚΕΠ Δήμου Χίου, λέγοντας «όχι στην ανάπτυξη» των τηγανέλαιων.
Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη, που στη σύντομη δήλωσή της προς τα τοπικά ΜΜΕ μετά το πέρας της παρέλασης σημείωσε:
“Η 25η Μαρτίου του 1821 συμβολίζει αφενός την απαρχή του αγώνα για τη δημιουργία ενός ελληνικού ανεξάρτητου κράτους και αφετέρου τον αέναο αγώνα για ένα κράτος , ισονομίας ισοπολιτείας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για ένα κράτος δικαίου. Η ιστορία πρέπει να παραμένει ζωντανή, όχι για να εξάπτει τα πάθη αλλά για να μας παραδειγματίζει”.

“Σήμερα γιορτάζει το έθνος μας, γιορτάζει η εκκλησία μας , έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Η Ελλάς γιορτάζει, τιμούμε το παρελθόν οραματιζόμαστε το μέλλον και το μέλλον θα είναι καλύτερο”, σημείωσε στο χαιρετισμό του ο βουλευτής Χίου της ΝΔ Νότης Μηταράκης.Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης σημείωσε πως “…τιμούμε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι, τιμούμε όσους διαχρονικά τίμησαν τις αξίες και τα ιδανικά της φυλής μας. Αυτά τα ιδανικά πρέπει να τιμήσουμε κι εμείς γιατί δεν έχουν υποκατάστατα είναι γνήσια και αυθεντικά. Ας σηκώσουμε την ελληνική ψυχή ψηλά για να αναπαυθούν οι ψυχές εκείνων που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι”.
“… την ελεύθερη πατρίδα οφείλουμε να διαφυλάξουμε αλλά και τη κληρονομιά της επανάστασης κόντρα σε κάθε βεβαιότητα, είναι αυτό που ο καθένας μας μέσα του οφείλει να έχει μέσα του και να προχωρά στο μέλλον. Με πίστη σε μας στην πατρίδα στον Θεό, ας προχωράμε μπροστά” σημείωσε τέλος ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς.
Να σημειώσουμε ότι ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης παρευρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Βολισσό.