Αρχική Νέα Τοπικά Σκόρπισαν ενθουσιασμό, καταχειροκροτήθηκαν τα στρατιωτικά- μαθητικά τμήματα στην παρέλαση

Σκόρπισαν ενθουσιασμό, καταχειροκροτήθηκαν τα στρατιωτικά- μαθητικά τμήματα στην παρέλαση

291

Τα χειροκροτήματα εκατοντάδων πολιτών απέσπασαν μαθητικά, στρατιωτικά και τμήματα συλλόγων που τίμησαν με την παρέλασή τους την Επανάσταση του 1821.

Χάρη και στον καλό καιρό η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, που καταχειροκρότησαν κυρίως· από τα στρατιωτικά τμήματα το νεοσύστατο Λόχο Αμέσου Επεμβάσεως της 96 ΑΔΤΕ, από τα σχολεία το ΕΠΑΛ που γιόρταζε τα 90 του χρόνια από τότε που πρωτολειτούργησε ως Εμπορική Σχολή, τους σπουδαστές της Ακαδημίας Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών και τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου.


Τα μαθητικά και πολιτιστικά τμήματα παρήλασαν ενώπιον του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη. (Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αν και διατηρεί τις παρελάσεις το έχει σε… κακό να στείλει εκπρόσωπό της).

Ενώ τα στρατιωτικά τμήματα με έντονη την παρουσία τόσο των γυναικών, αλλά και των εφέδρων που φέτος έκλεισαν την παρέλαση, ενώπιον του νέου Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχου Δημόκριτου Κωνσταντάκου.

Ξεχωριστή η παρουσία όπως πάντα των τμημάτων των Προσκοπικών Συστημάτων, των Πολιτιστικών Συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές.

Σημείο που πρέπει να προσεχτεί το κατά πόσο είναι σκόπιμη η παρέλαση αθλητικών τμημάτων, όταν μάλιστα κρατούν και μπάλες στα χέρια (ευτυχώς φέτος οι φόρμες δεν είχαν χορηγούς!).

Κατά τα άλλα στο ηχητικό τμήμα της παρέλασης, οι παρουσιαστές άφησαν για το τέλος το … «Να’ ταν το ’21» με το Γιώργο Νταλάρα (σε στίχους Σώτιας Τσώτου) και ξεκίνησε με το «Μελίνα» (γνωστό ως «δεν σε φοβάμαι») με τη Μελίνα Ασλανίδου (σε στίχους Κυριάκου Ντύμου), μετά τη χθεσινή αναφορά του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου στους στίχους του τραγουδιού μετά την έπαρση της σμεγάλης σημαίας στο… γερανό στο λιμάνι.

Αντίθετα σήμερα ο Σεβασμιότατος προτίμησε να στείλει το μήνυμά του μέσα από λιγότερο γνωστούς… στίχους του ξεχωριστού όμως Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, για τον Κωνσταντίνο Κανάρη
(και συγκεκριμένα τους δύο τελευταίους:
.Κατάρ᾿ ἀκατανόητη, ἄσπλαγχνη, μαύρη μοίρα

νἆν᾿ οἱ νεκροί μας ἄφθαρτοι, νἆν᾿ ἡ ζωή μας στείρα.)

Δήλωση και από το βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, που ήταν ο μόνος βουλευτής στην εξέδρα των επισήμων, από την ώρα που ο συνάδελφος του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη προτιμά να τιμά τις εθνικές εορτές και τις παρελάσεις στην ύπαιθρο Χίο (σήμερα στη Βολισσό) και με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο μικρή και χωρίς… πανό διαμαρτυρίας απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Και του χρόνου!